Ultra:bit - kodning på en virksomhed

 • Hvor?

  Clio

  Esplanaden 8A, 1.-2. sal

  1263 - København K

  E-mailadresse

  morras@clio.me

  Kontaktperson


  Book tilbuddet ved at kontakte:

  Morten Rasmussen
  Clio

  morras@clio.me

   

  Spørgsmål til det faglige indhold:

  Louise Willumsen
  DA Åben Virksomhed

  29 20 03 15
  lew@da.dk

  clio.png

  Kom og oplev hvordan man arbejder med teknologi og kodning hos Clio. Igennem dette undervisningsforløb i Natur/teknologi, vil eleverne lære simpel kodning og få en forståelse for, hvordan teknologi virker. Eleverne lærer, hvordan en proces kan nedbrydes til flere trin, og at computere gør præcis det, man koder dem til. Som en del af forløbet bruger eleverne deres mikrocomputer til selv at kode.

   

  Undervisningsforløbet er udviklet til Natur/teknologi på 4. årgang. Det opfylder en række Fælles Mål inden for Undersøgelse, Modellering og Kommunikation i Natur/teknologi og bidrager endvidere til opfyldelse af målene i fagene Uddannelse & job og Teknologiforståelse.

  Når du og klassen har gennemført dette forløb, kan I:

  • beskrive hvorfor programmering er en vigtig forudsætning for mange virksomheder
  • formulere et problem og dets løsninger på en måde, så en computer kan følge de trin, der er i processen, og udføre dem
  • bryde en proces ned i små dele og kode disse ind i en micro:bit

   

  Forløbet

  Undervisningsforløbet foregår både hjemme, i klassen og på besøg hos virksomheden. Eleverne får en forståelse af, hvordan man kan formulere et problem og dets løsninger på en måde, så en computer kan følge de trin, der er i processen og udføre dem. Eleverne lærer at bryde en proces ned i små dele og kode de enkelte dele ind i deres micro:bit.

  Samtidig møder eleverne forskellige jobfunktioner, der findes i en teknologibaseret virksomhed, og de vil stifte bekendtskab med de ansattes uddannelsesbaggrund og karriereveje. Det er en oplagt chance til at give eleverne en endnu bedre forståelse af de mange muligheder, som kodning giver. Samtidig får eleverne en almen viden om det private erhvervsliv og dermed det samfund, de indgår i.

   
  Tidsforbrug

  Undervisningsforløbet har et omfang på 5 lektioner på skolen á 45 minutter. Dertil kommer virksomhedsbesøget, der varer ca. 3 timer ekskl. transport.

   

  Forberedelse

  Chancen for, at besøget bliver en god oplevelser for alle parter, stiger betragteligt, hvis eleverne er godt forberedte og kender planen for besøget. I højre side finder du Lærervejledningen, hvor du blandt andet kan læse mere om undervisningsforløbet og forberedelserne til virksomhedsbesøget. Virksomhederne har fået en tilsvarende vejledning. Den kan du også se i højre side.

   

  GRATIS FORLØB

  Målgruppe

  4. klasse

  Fag
  • Natur og teknologi
  • Uddannelse og job
  Overblik
  Oversigt over fag, læringsmål og antal lektioner.pdf
  Læringsmål

  Forløbet opfylder en række Fælles Mål inden for Undersøgelse, Modellering og Kommunikation i Natur/teknologi og bidrager endvidere til opfyldelse af målene i fagene Uddannelse & job og Teknologiforståelse. Se Lærervejledningen herunder.

  Hjernepæren.png