Undervisningsforløbet

Biologi i fødevarer

Danmark har en international styrkeposition inden for produktion af fødevareingredienser. Produkterne anvendes i hele verden og gør, at fødevaresektoren kan fremstille madvarer i høj kvalitet. Men mange af os ved måske ikke rigtigt, hvad fødevareingredienser er – og ved måske heller ikke, hvor stor betydning ingrediensindustriens produkter har for fødevarernes kvalitet, smag og karakteristika.

Alt det bliver eleverne klogere på gennem dette biologiforløb, hvor de blandt andet lærer om bioteknologiske metoder i fødevareproduktion, om forskellige tilsætningsstoffer, E-numre og ingredienser.  

I forløbet besøger eleverne en virksomhed og ser med egne øje, hvordan de bioteknologiske metoder, de har lært at kende gennem undervisning og øvelser, helt konkret bliver brugt i fødevareproduktionen, når der fx skal fremstilles lagkager, is, margarine og chokolade.

Materialer til forløbet
Til eleven
Til virksomheden

SMART

Klik på "SKIFT" og indtast en adresse, så beregner vi afstande til alle forløb ud fra den. Du kan altid klikke på "SKIFT" for at ændre til at vise nyeste forløb først.

Viser lige nu forløb baseret ud fra:
Viser lige nu forløb baseret ud fra:
Viser lige nu forløb sorteret efter:
Din nuværende lokation Nyeste forløb
Gratis
8. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Besøg Palsgaard A/S og lær om emulgatorer, der bruges i produkter som lagkager, iscreme, margarine og chokolade. Undervisningsforløbet Biologi i fødevarer er udviklet til Biologi på 8. årgang og har fokus på bioteknologi og de ingredienser og tilsætningsstoffer, der indgår i fødevareproduktion.

Mere info og kontakt
Mød en udvikler – Torben
Mød en udvikler – Torben

Her i videoen kan du møde Torben, som har udviklet forløbet “Byg en vej – Teknologi og asfalt” til 1. – 2. og 5. – 6. klasse til N/T faget. Hør hans tanker om forløbet, og hvad eleverne kan se på et asfaltværk.

“Det bliver mere levende for eleverne”
“Det bliver mere levende for eleverne”

Hør fire lærere fortælle om deres oplevelse med virksomhedsbesøg som en del af undervisningen.

2.g klasse på besøg hos COWI
2.g klasse på besøg hos COWI

Hør direktøren fra COWI og elever og lærer fra Virum gymnasium fortælle om deres oplevelse med et virksomhedsbesøg hos COWI.