Undervisningsforløbet

Ultra:bit – Kodning på en virksomhed

Vi lever i en digital tidsalder, og kodning findes overalt i vores hverdag – og robotter og kunstig intelligens spiller allerede en stor rolle på arbejdsmarkedet. Derfor er det vigtigt at kende til teknologien bag, og at børn og unge allerede tidligt får en forståelse for, hvordan teknologien virker.

I dette forløb lærer eleverne simpel kodning og får en forståelse for, hvor vigtig en forudsætning kodning er for mange danske virksomheder. De prøver kræfter med selv at kode, og de bliver i stand til at bryde en proces ned i små dele og kode disse ind i mikrocomputeren.

I forløbet besøger eleverne en virksomhed, der giver eleverne et indblik i, hvordan den til dagligt arbejder med teknologi og kodning.

Materialer til forløbet
Til virksomheden

SMART

Klik på "SKIFT" og indtast en adresse, så beregner vi afstande til alle forløb ud fra den. Du kan altid klikke på "SKIFT" for at ændre til at vise nyeste forløb først.

Viser lige nu forløb baseret ud fra:
Viser lige nu forløb baseret ud fra:
Viser lige nu forløb sorteret efter:
Din nuværende lokation Nyeste forløb
Gratis
4. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Oplev hvordan man arbejder med teknologi og kodning hos Jeros. I dette undervisningsforløb til Natur/teknologi, vil eleverne lære simpel kodning og få en forståelse for, hvordan teknologi virker. Eleverne lærer, hvordan en proces kan nedbrydes til flere trin, og at computere gør præcis det, man koder dem til. Som en del af forløbet bruger eleverne deres mikrocomputer til selv at kode (der anvendes Ultra:bit, som er udleveret gennem DR’s stort anlagte projekt Ultra:bit).

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Oplev, hvordan man arbejder med teknologi og kodning hos Hesehus A/S. I dette undervisningsforløb til Natur/teknologi, vil eleverne lære simpel kodning og få en forståelse for, hvordan teknologi virker. Eleverne lærer, hvordan en proces kan nedbrydes til flere trin, og at computere gør præcis det, man koder dem til. Som en del af forløbet bruger eleverne deres mikrocomputer til selv at kode (der anvendes Ultra:bit, som er udleveret gennem DR’s stort anlagte projekt Ultra:bit).

Mere info og kontakt

Kontakt os endelig, hvis du har fundet et spændende forløb, men mangler en virksomhed i nærheden af din skole. Så vil vi meget gerne forsøge at hjælpe og finde en relevant virksomhed, der gerne vil have besøg.

Kontakt os her
Gratis
4. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Oplev hvordan man arbejder med teknologi og kodning hos Senmatic. I dette undervisningsforløb til Natur/teknologi, vil eleverne lære simpel kodning og få en forståelse for, hvordan teknologi virker. Eleverne lærer, hvordan en proces kan nedbrydes til flere trin, og at computere gør præcis det, man koder dem til. Som en del af forløbet bruger eleverne deres mikrocomputer til selv at kode (der anvendes Ultra:bit, som er udleveret gennem DR’s stort anlagte projekt Ultra:bit).

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Oplev hvordan man arbejder med teknologi og kodning hos IST. I dette undervisningsforløb til Natur/teknologi, vil eleverne lære simpel kodning og få en forståelse for, hvordan teknologi virker. Eleverne lærer, hvordan en proces kan nedbrydes til flere trin, og at computere gør præcis det, man koder dem til. Som en del af forløbet bruger eleverne deres mikrocomputer til selv at kode (der anvendes Ultra:bit, som er udleveret gennem DR’s stort anlagte projekt Ultra:bit).

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Oplev hvordan man arbejder med teknologi og kodning hos Hagens Fjedre A/S. I dette undervisningsforløb til Natur/teknologi, vil eleverne lære simpel kodning og få en forståelse for, hvordan teknologi virker. Eleverne lærer, hvordan en proces kan nedbrydes til flere trin, og at computere gør præcis det, man koder dem til. Som en del af forløbet bruger eleverne deres mikrocomputer til selv at kode (der anvendes Ultra:bit, som er udleveret gennem DR’s stort anlagte projekt Ultra:bit).

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Oplev hvordan man arbejder med teknologi og kodning hos Intego A/S. I dette undervisningsforløb til Natur/teknologi, vil eleverne lære simpel kodning og få en forståelse for, hvordan teknologi virker. Eleverne lærer, hvordan en proces kan nedbrydes til flere trin, og at computere gør præcis det, man koder dem til. Som en del af forløbet bruger eleverne deres mikrocomputer til selv at kode (der anvendes Ultra:bit, som er udleveret gennem DR’s stort anlagte projekt Ultra:bit).

Mere info og kontakt
Mød en udvikler – Torben
Mød en udvikler – Torben

Her i videoen kan du møde Torben, som har udviklet forløbet “Byg en vej – Teknologi og asfalt” til 1. – 2. og 5. – 6. klasse til N/T faget. Hør hans tanker om forløbet, og hvad eleverne kan se på et asfaltværk.

“Det bliver mere levende for eleverne”
“Det bliver mere levende for eleverne”

Hør fire lærere fortælle om deres oplevelse med virksomhedsbesøg som en del af undervisningen.

2.g klasse på besøg hos COWI
2.g klasse på besøg hos COWI

Hør direktøren fra COWI og elever og lærer fra Virum gymnasium fortælle om deres oplevelse med et virksomhedsbesøg hos COWI.