Plastens egenskaber og genanvendelse

 • Hvor?

  Trioplast Nyborg A/S

  Tåsingevej 1

  5800 - Nyborg

  E-mailadresse

  salmon5800@gmail.com

  Kontaktperson


  Book tilbuddet ved at kontakte:

  Michael Skouw 
  Trioplast Nyborg A/S
  4016 1976
  salmon5800@gmail.com

   

  Spørgsmål til det faglige indhold:

  Anders Mikkelsen
  DA Åben Virksomhed
  29 20 03 83
  ami@da.dk

  Trioplast-Medlemsvirksomhed.png

  Kom ud og lær om plastens egenskaber hos Trioplast Nyborg A/S. I gennem dette fællesfaglige forløb i Fysik/Kemi, Geografi og Biologi, vil eleverne lære om plastens egenskaber og genanvendelsesmuligheder. På virksomhedsbesøget vil de opleve, hvordan Trioplast Nyborg A/S bruger og arbejder med plast, i forbindelse med produktionen.

   

  Undervisningsforløbet er udviklet til Fysik/kemi, Geografi og Biologi på 8. - 9. årgang. Det opfylder en række Fælles Mål under Undersøgelse, Modellering, Perspektivering samt Kommunikation inden for alle tre fag, og kan derfor bruges som tema til den fællesfaglige naturfagsprøve ved FP9.

   

  Fokusområder
  Undervisningsforløbet dækker de fællesfaglige fokusområder:

  • Den enkeltes og samfundets udledning af stoffer.

  • Teknologiens betydning for menneskers sundhed og levevilkår.

  Da man selv kan formulere et fællesfagligt fokusområde, kan man også bruge:

  • Plastens fysiske og kemiske egenskaber, samt dets anvendelse og livscyklus.

   

  Forløbet
  Forløbet giver eleverne indsigt i, hvad plast er, hvordan og til hvad plast bruges samt hvordan plast kan genanvendes. Desuden får eleverne en forståelse for, hvordan plast virker og bruges i virkeligheden, samtidigt med at de får en forståelse for, hvilke unikke egenskaber plast besidder. Plast er en værdifuld ressource, men en ressource der skal bruges med omtanke. Gør man det, er plast et uundværligt bidrag til at løse samfundsudfordringer.

  Dette undervisningsforløb er også et bidrag fra virksomhederne og DA til det tværfaglige emne Uddannelse og Job samt Åben Skole. Det giver alle elever en almen viden om det private erhvervsliv og dermed det samfund, de indgår i.

   

  Tidsforbrug
  Undervisningsforløbet har samlet set et omfang på 3-4 ugers undervisning hvor virksomhedsbesøget er medregnet. Det er beregnet ud fra fem naturfaglige lektioner/uge. Sammenlagt er der 15 lektioner på skolen á 45 minutter. Virksomhedsbesøget varer ca. to timer ekskl. transport.

   

  Forberedelse
  Chancen for, at besøget bliver en god oplevelse for alle parter, stiger betragteligt, hvis eleverne er godt forberedte og kender planen for besøget. I højre side finder du Lærervejledningen, hvor du blandt andet kan læse mere om undervisningsforløbet og forberedelserne til virksomhedsbesøget. Virksomhederne har fået en tilsvarende vejledning, den kan du også se i højre side. 

  GRATIS FORLØB

  Målgruppe
  • 8. klasse
  • 9. klasse
  Fag
  • Biologi
  • Fysik og kemi
  • Uddannelse og job
  • Geografi
  Overblik
  Oversigt over fag, læringsmål og antal lektioner.pdf
  Læringsmål

  Det opfylder en række Fælles Mål under Undersøgelse, Modellering, Perspektivering samt Kommunikation inden for alle tre fag, og kan derfor bruges som tema til den fællesfaglige naturfagsprøve ved FP9.

  Hjernepæren.png