Kom ud i Byggeboxen

 • Hvor?

  Nærheden

  Kongelysvej 2

  2640 - Hedehusene

  E-mailadresse

  hhj@danskbyggeri.dk

  Kontaktperson

  Helene Høj
  Dansk Byggeri 
  72 16 02 35
  hhj@danskbyggeri.dk

  bygbox.png

  Kom med ind bag byggepladsens hegn og mød branchens mennesker, maskiner og muligheder. Et besøg varer fra kl. 10-13.30, hvor I arbejder med skolens fag i byggeriets verden. To dygtige undervisere præsenterer jer for udfordringer, opgaver og værktøjer, hvor I blandt andet skal bruge Virtual Reality. Byggeboxen er et gratis undervisningsforløb for 4.-7. klasser

  Byggeboxen i Nærheden kan besøges mandage og onsdage kl. 10.00-13.30
   

  Undervisningsforløbet opfylder en række Fælles Mål fra flere af grundskolens fag herunder Dansk, Matematik, Natur/teknologi, Billedkunst og Håndværk og Design på de forskellige klassetrin.

   

  Forløbet
  Besøget i Byggeboxen involverer forskellige typer opgaver, som samlet har til formål at introducere eleverne til byggeriets fagområder. Opgaverne varierer fra rundvisning på byggepladsen, hands-on-øvelser med bygning af skalamodeller, til fælles Virtual Reality-oplevelser med 3D tegning. Under-delen varetages af en formidler i Byggeboxen.

  Læreren kan medbringe mobiltelefon eller Ipad fra skolen, som eleverne kan benytte til fotodokumentation af deres produkter i Byggeboxen.

  Tilbage på skolen samles der op på forløbet i Byggeboxen. Formålet med efter-delen er, at eleverne samler deres oplevelser, erfaringer og nye viden og formidler dette i form af en mindre plancheudstilling, samt mundtlige fremlæggelser.

   

  Der findes tre Byggeboxe
  Byggeboxene ligger i Hedehusene, København og Frederikssund. Nærheden i Hedehusene udvikler fremtidens forstad fra en bar mark til en helt ny bydel med skole og boliger. Bispebjerg i København bygger nye rammer for patienter, ansatte og naboer på Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg. Med Vinge i Frederikssund etableres den første nye by i 40 år.

   

  Tidsforbrug
  Undervisningsforløbet har samlet set et omfang på 6-8 lektioner á 45 minutter. Besøget består af 4 lektioner hvorefter der bruges 2-4 lektioner på opsamling af besøget.

   

  Forberedelse
  Inden besøget skal læreren forberede eleverne på besøget i Byggeboxen med før-delen, herunder gennemgang af info om sikkerhed på byggepladsen (se dokumentet Sikker færdsel på byggepladsen).

  Læreren har inden besøget inddelt eleverne i 5 grupper.

  Læreren er i forbindelse med booking blevet spurgt om tilladelse til om billeder af eleverne efterfølgende må vises offentligt.

   

  GRATIS FORLØB

  Målgruppe
  • 4. klasse
  • 5. klasse
  • 6. klasse
  • 7. klasse
  Fag
  • Dansk
  • Billedkunst
  • Matematik
  • Natur og teknologi
  • Håndværk og Design
  Se mere her

  Se mere her