Undervisningsforløbet

Matematik i humanitære indsatser

Når der skal uddeles nødhjælp og laves humanitære indsatser i kriseramte områder rundt om i verden, er logistik og statistik vigtige redskaber. Der skal planlægges, prioriteres og afrapporteres, og her kommer der adskillige matematiske discipliner i spil.  

I dette forløb stilles der skarpt på, hvordan nødhjælpsorganisationerne arbejder med matematikken; eleverne undersøger fx gennem arealberegninger, hvordan nødhjælp kan transporteres på den mest effektive måde, de opstiller ligninger, der kan bruges til at forsimple transportopgaver, og de bliver klogere på, hvordan statistik og dataindsamling kan bidrage til at give nødhjælpsorganisationerne et overblik at tage beslutninger ud fra.  

I forløbet besøger gymnasieklassen en virksomhed eller en organisation, der arbejder med nødhjælp i den ene eller anden sammenhæng, og som kan fortælle mere om, hvordan matematikken har en konkret og praktisk anvendelse i hverdagen.

SMART

Klik på "SKIFT" og indtast en adresse, så beregner vi afstande til alle forløb ud fra den. Du kan altid klikke på "SKIFT" for at ændre til at vise nyeste forløb først.

Viser lige nu forløb baseret ud fra:
Viser lige nu forløb baseret ud fra:
Viser lige nu forløb sorteret efter:
Din nuværende lokation Nyeste forløb
Gratis
A-niveau
B-niveau
C-niveau
Hele Året

Statistik, logistik og formidling er vigtige redskaber til planlægning, prioritering og afrapportering af humanitære indsatser. I dette undervisningsforløb til Matematik indgår et besøg hos Blue Water Shipping i Esbjerg og eleverne får indblik i den komplekse virkelighed, der er forbundet med nødhjælpstransport.

 

Mere info og kontakt
Gratis
A-niveau
B-niveau
C-niveau
Hele Året

Statistik, logistik og formidling er vigtige redskaber til planlægning, prioritering og afrapportering af humanitære indsatser. I dette undervisningsforløb til Matematik indgår et besøg hos Blue Water Shipping i Billund og eleverne får indblik i den komplekse virkelighed, der er forbundet med nødhjælpstransport.

 

Mere info og kontakt
Gratis
A-niveau
B-niveau
C-niveau
Hele Året

Statistik, logistik og formidling er vigtige redskaber til planlægning, prioritering og afrapportering af humanitære indsatser. I dette undervisningsforløb til Matematik indgår et besøg i Folkekirkens Nødhjælp og eleverne får indblik i den komplekse virkelighed, de humanitære organisationer arbejder i.

Mere info og kontakt
Gratis
A-niveau
B-niveau
C-niveau
Hele Året

Statistik, logistik og formidling er vigtige redskaber til planlægning, prioritering og afrapportering af humanitære indsatser. I dette undervisningsforløb til Matematik indgår et besøg i Dansk Røde Kors og eleverne får indblik i den komplekse virkelighed, de humanitære organisationer arbejder i.

Mere info og kontakt
Gratis
A-niveau
B-niveau
C-niveau
Hele Året

Statistik, logistik og formidling er vigtige redskaber til planlægning, prioritering og afrapportering af humanitære indsatser. I dette undervisningsforløb til Matematik indgår et besøg hos Blue Water Shipping i Aarhus og eleverne får indblik i den komplekse virkelighed, der er forbundet med nødhjælpstransport.

 

Mere info og kontakt
Det siger lærerne
Det siger lærerne

Lærernes mening om at deltage i DA Åben Virksomheds undervisningsforløb.

Det siger virksomhederne
Det siger virksomhederne

Virksomhedernes mening om at deltage i DA Åben Virksomheds undervisningsforløb.

Det siger eleverne
Det siger eleverne

Elevers mening om at deltage i DA Åben Virksomheds undervisningsforløb.