Undervisningsforløbet

Matematik i humanitære indsatser

Når der skal uddeles nødhjælp og laves humanitære indsatser i kriseramte områder rundt om i verden, er logistik og statistik vigtige redskaber. Der skal planlægges, prioriteres og afrapporteres, og her kommer der adskillige matematiske discipliner i spil.  

I dette forløb stilles der skarpt på, hvordan nødhjælpsorganisationerne arbejder med matematikken; eleverne undersøger fx gennem arealberegninger, hvordan nødhjælp kan transporteres på den mest effektive måde, de opstiller ligninger, der kan bruges til at forsimple transportopgaver, og de bliver klogere på, hvordan statistik og dataindsamling kan bidrage til at give nødhjælpsorganisationerne et overblik at tage beslutninger ud fra.  

I forløbet besøger gymnasieklassen en virksomhed eller en organisation, der arbejder med nødhjælp i den ene eller anden sammenhæng, og som kan fortælle mere om, hvordan matematikken har en konkret og praktisk anvendelse i hverdagen.

Materialer til forløbet

SMART

Klik på "SKIFT" og indtast en adresse, så beregner vi afstande til alle forløb ud fra den. Du kan altid klikke på "SKIFT" for at ændre til at vise nyeste forløb først.

Viser lige nu forløb baseret ud fra:
Viser lige nu forløb baseret ud fra:
Viser lige nu forløb sorteret efter:
Din nuværende lokation Nyeste forløb
Gratis
A-niveau
B-niveau
C-niveau
Hele Året

Statistik, logistik og formidling er vigtige redskaber til planlægning, prioritering og afrapportering af humanitære indsatser. I dette undervisningsforløb til Matematik indgår et besøg hos Blue Water Shipping i Esbjerg, og eleverne får indblik i den komplekse virkelighed, der er forbundet med nødhjælpstransport.

Mere info og kontakt
Gratis
A-niveau
B-niveau
C-niveau
Hele Året

Statistik, logistik og formidling er vigtige redskaber til planlægning, prioritering og afrapportering af humanitære indsatser. I dette undervisningsforløb til Matematik indgår et besøg hos Blue Water Shipping i Billund, og eleverne får indblik i den komplekse virkelighed, der er forbundet med nødhjælpstransport.

Mere info og kontakt

Kontakt os endelig, hvis du har fundet et spændende forløb, men mangler en virksomhed i nærheden af din skole. Så vil vi meget gerne forsøge at hjælpe og finde en relevant virksomhed, der gerne vil have besøg.

Kontakt os her
Gratis
A-niveau
B-niveau
C-niveau
Hele Året

Statistik, logistik og formidling er vigtige redskaber til planlægning, prioritering og afrapportering af humanitære indsatser. I dette undervisningsforløb til Matematik indgår et besøg i Folkekirkens Nødhjælp og eleverne får indblik i den komplekse virkelighed, de humanitære organisationer arbejder i.

Mere info og kontakt
Gratis
A-niveau
B-niveau
C-niveau
Hele Året

Statistik, logistik og formidling er vigtige redskaber til planlægning, prioritering og afrapportering af humanitære indsatser. I dette undervisningsforløb til Matematik indgår et besøg i Dansk Røde Kors og eleverne får indblik i den komplekse virkelighed, de humanitære organisationer arbejder i.

Mere info og kontakt
Gratis
A-niveau
B-niveau
C-niveau
Hele Året

Statistik, logistik og formidling er vigtige redskaber til planlægning, prioritering og afrapportering af humanitære indsatser. I dette undervisningsforløb til Matematik indgår et besøg hos Blue Water Shipping i Aarhus, og eleverne får indblik i den komplekse virkelighed, der er forbundet med nødhjælpstransport.

Mere info og kontakt
“Det bliver mere levende for eleverne”
“Det bliver mere levende for eleverne”

Hør fire lærere fortælle om deres oplevelse med virksomhedsbesøg som en del af undervisningen.

“De kommer med nogle helt friske ideer”
“De kommer med nogle helt friske ideer”

Hør virksomhedsrepræsentanter fortælle om deres erfaringer med besøg af elever som del af Åben Virksomheds undervisningsforløb.

2.g klasse på besøg hos COWI
2.g klasse på besøg hos COWI

Hør direktøren fra COWI og elever og lærer fra Virum gymnasium fortælle om deres oplevelse med et virksomhedsbesøg hos COWI.