Om Åben Virksomhed

Åben Virksomhed er vejen til samarbejde om undervisning. Her kan lærere finde undervisningsmateriale, der indeholder virksomhedsbesøg. Her kan virksomheder finde undervisningsformater, de kan bruge, når klasser kommer ud og skal lære. Kort sagt – her er vejen til hinanden.

Åben Virksomhed er sat i verden for at bygge bro mellem undervisningen i skolen og virksomheder ude i erhvervslivet. I Åben Virksomhed bliver skoleklasser matchet med en virksomhed – og undervisningen foregår først på skolen, så på en virksomhed, og tilbage på skolen igen. Derfor udvikler vi i samarbejde med dygtige lærere gratis undervisningsmateriale til alle klassetrin – fra 1. klasse og helt op til 3. g – i alle de naturvidenskabelige og tekniske fag.

Dansk Arbejdsgiverforening, DA, har etableret Åben Virksomhed, for at få flere børn og unge til at interessere sig for naturvidenskab, teknologi, it og matematik. Vi vil give flere børn og unge lyst til at vælge en erhvervsuddannelse eller en videregående uddannelse inden for det teknologiske eller naturvidenskabelige område.

Der er lige nu mere end 600 danske virksomheder som står klar til at åbne deres døre op for danske skoleelever, og der kommer hele tiden flere.

Alle forløb er gratis og opfylder Fælles Mål. De kan nemt tilpasses årsplanen og kan erstatte andre forløb –
eller supplere det, eleverne i forvejen arbejder med.

Mød en udvikler – Torben
Mød en udvikler – Torben

Her i videoen kan du møde Torben, som har udviklet forløbet “Byg en vej – Teknologi og asfalt” til 1. – 2. og 5. – 6. klasse til N/T faget. Hør hans tanker om forløbet, og hvad eleverne kan se på et asfaltværk.

“De kommer med nogle helt friske ideer”
“De kommer med nogle helt friske ideer”

Hør virksomhedsrepræsentanter fortælle om deres erfaringer med besøg af elever som del af Åben Virksomheds undervisningsforløb.

2.g klasse på besøg hos COWI
2.g klasse på besøg hos COWI

Hør direktøren fra COWI og elever og lærer fra Virum gymnasium fortælle om deres oplevelse med et virksomhedsbesøg hos COWI.