Vis din virksomhed frem og inspirer skoleelever

Giv skoleelever et indblik i, hvordan I arbejder og vær med til at gøre fagene mere spændende.
– Bliv en del af Åben Virksomhed!


I Åben Virksomhed udvikler vi undervisningsmateriale til både folkeskolen og gymnasiet med virksomhedsbesøg. Det gør vi, fordi vi vil give flere børn og unge lyst til at vælge en erhvervsuddannelse eller en videregående uddannelse inden for det teknologiske eller naturvidenskabelige område. Lige nu er der over 750 virksomhedstilbud og 30 brancher med i Åben Virksomhed, fordelt over hele landet, og der kommer hele tiden flere med ombord.

Derfor skal du være med!

Vi vil gerne vise børn og unge, hvordan det de lærer i skolen kan bruges i virkeligheden, samt hvilke job- og karrieremuligheder der findes. I regi af Åben Virksomhed står mange lokale virksomheder rundt omkring i Danmark klar til at åbne dørene for skole- og gymnasieelever, fra 1. klasse til 3. g. Det er din mulighed, som virksomhed, for at vise i praksis, hvilke kompetencer man bruger til at løse problemstillinger inden for lige præcis dit fagområde, og samtidig give eleverne en forståelse for, hvordan skolens fag bruges ude på lokale virksomheder. På den måde kan virksomhedsbesøgene medvirke til, at de naturfaglige og tekniske fag i skolen og gymnasiet både bliver levende og meningsfulde, med det formål at åbne elevers øjne for at tage en erhvervsuddannelse eller en videregående uddannelse inden for det teknologiske eller naturvidenskabelige område. Og hvem ved – måske du også møder en kommende elev eller praktikant til din virksomhed?Er du interesseret i at blive en del af Åben Virksomhed?
Så tøv ikke med at kontakte os! 👇😊

Hvad kræver det?

➡ Et skolebesøg varer typisk et par timer.

➡ Du bestemmer selv, hvor mange besøg I vil have, og du kan altid takke nej i travle perioder
– du er derfor ikke forpligtet til noget.

➡ Hvis du vil være med, kommer din virksomhed og logo til at fremgå her på vores hjemmeside, hvor alle forløb ligger.

➡ Du udpeger en kontaktperson, som skolerne kan tage direkte kontakt til.

➡ Når en skole kontakter jer, aftaler I et tidspunkt for besøg, der passer begge parter.

Sekrerariatet i DA Åben Virksomhed

Anders Mikkelsen
Anders Mikkelsen
Chef for Åben Virksomhed
Bettina Andersen
Bettina Andersen
Konsulent
Charlotte Waltz
Charlotte Waltz
Gymnasiekonsulent
Mikkel London
Mikkel London
Konsulent

“De kommer med nogle helt friske ideer”
“De kommer med nogle helt friske ideer”

Hør virksomhedsrepræsentanter fortælle om deres erfaringer med besøg af elever som del af Åben Virksomheds undervisningsforløb.

2.g klasse på besøg hos COWI
2.g klasse på besøg hos COWI

Hør direktøren fra COWI og elever og lærer fra Virum gymnasium fortælle om deres oplevelse med et virksomhedsbesøg hos COWI.

Mød en udvikler
Mød en udvikler
Her i videoen kan du møde Lykke, som har udviklet forløbet “Plastens egenskaber og genanvendelse” til 7., 8. og 9. klasse til naturfagene. Hør hendes tanker om forløbet, og hvad virksomhedsbesøg giver eleverne.