Vejen til det gode virksomhedsbesøg

Tre råd til et godt virksomhedsbesøg

  • Sørg for, at eleverne er fagligt forberedte og stiller spørgsmål
    Der findes gratis undervisningsmaterialer til alle Åben Virksomheds forløb. Det er helt op til dig, om du vil bruge materialerne – men det er vigtigt, at eleverne i en eller anden grad er fagligt forberedte til virksomhedsbesøget og ved, hvad det er for en virksomhed, de skal besøge, og derfor kan stille relevante spørgsmål.  

  • Forventningsafstem med virksomheden inden besøget
    Det er en god idé, at du har talt med virksomheden forud for besøget, så virksomheden fx ved, hvad eleverne har arbejdet med hjemmefra – og så I på forhånd har forventningsafstemt, hvad der skal ske på besøget, hvad eleverne skal se/høre om/prøve.

  • Hjælp eleverne med at lave den faglige kobling
    Ideen med virksomhedsbesøget er blandt andet at vise eleverne, hvordan det, I har arbejdet med i skolen, bliver brugt ude på danske virksomheder. Hjælp meget gerne eleverne med at se denne sammenhæng mellem undervisning og virksomheden – fx ved at udpege det eller stille eleverne spørgsmål, der får dem til at tænke i de baner.

Få et overblik over de mange spændende undervisningsforløb:

Mød en udvikler – Torben
Mød en udvikler – Torben

Her i videoen kan du møde Torben, som har udviklet forløbet “Byg en vej – Teknologi og asfalt” til 1. – 2. og 5. – 6. klasse til N/T faget. Hør hans tanker om forløbet, og hvad eleverne kan se på et asfaltværk.

“De kommer med nogle helt friske ideer”
“De kommer med nogle helt friske ideer”

Hør virksomhedsrepræsentanter fortælle om deres erfaringer med besøg af elever som del af Åben Virksomheds undervisningsforløb.

2.g klasse på besøg hos COWI
2.g klasse på besøg hos COWI

Hør direktøren fra COWI og elever og lærer fra Virum gymnasium fortælle om deres oplevelse med et virksomhedsbesøg hos COWI.