Ultra:bit - kodning på en virksomhed

 • Hvor?

  Hesehus A/S

  Englandsgade 24

  5000 - Odense

  E-mailadresse

  ina@hesehus.dk

  Kontaktperson


  Ring til virksomheden for at lave en aftale om besøg:

  Ina Størner Rasmussen
  Hesehus A/S

  26 35 70 10
  ina@hesehus.dk

   

  Spørgsmål til det faglige indhold:

  Louise Willumsen
  DA Åben Virksomhed

  29 20 03 15
  lew@da.dk

  Hesehus logo.png

  Kom og oplev hvordan man arbejder med teknologi og kodning hos Hesehus A/S. Igennem dette undervisningsforløb i Natur/teknologi, vil eleverne lære simpel kodning og få en forståelse for, hvordan teknologi virker. Eleverne lærer, hvordan en proces kan nedbrydes til flere trin, og at computere gør præcis det, man koder dem til. Som en del af forløbet bruger eleverne deres mikrocomputer til selv at kode.

   

  Undervisningsforløbet er udviklet til Natur/teknologi på 4. årgang. Det opfylder en række Fælles Mål inden for Undersøgelse, Modellering og Kommunikation i Natur/teknologi og bidrager endvidere til opfyldelse af målene i fagene Uddannelse & job og Teknologiforståelse.

   

  Synlige mål:

  Når du og klassen har gennemført dette forløb, har I:

  • en forståelse for kodning og ved, hvor vigtig en forudsætning det er for mange af de danske virksomheder

  • en forståelse af, hvordan teknologier virker i virkeligheden

  • lært at formulere et problem og dets løsninger på en måde, så en computer kan følge de trin, der er i processen, og udføre dem

  • lært simpel kodning ved at bryde en proces ned i små dele og kode disse ind i mikrocomputeren

   

  Forløbet

  Undervisningsforløbet foregår både hjemme i klassen og på besøg hos virksomheden. Eleverne får en forståelse af, hvordan man kan formulere et problem og dets løsninger på en måde, så en computer kan følge de trin, der er i processen og udføre dem. Eleverne lærer at bryde en proces ned i små dele og kode de enkelte dele ind i deres mikrocomputer.

  Samtidig møder eleverne forskellige jobfunktioner, der findes i en teknologibaseret virksomhed, og de vil stifte bekendtskab med de ansattes uddannelsesbaggrund og karriereveje. Undervisningsforløbet udnytter, at eleverne alle sammen har fået en mikrocomputer, gennem klassens deltagelse i DR’s projekt Ultra:bit. Det er en oplagt chance til at give eleverne en endnu bedre forståelse af de mange muligheder, som kodning giver. Samtidig får eleverne en almen viden om det private erhvervsliv og dermed det samfund, de indgår i.

   

  Tidsforbrug

  Undervisningsforløbet har et omfang på 5 lektioner på skolen á 45 minutter. Dertil kommer virksomhedsbesøget, der varer ca. 2½ time ekskl. transport.

   

  Forberedelse

  Chancen for, at besøget bliver en god oplevelser for alle parter, stiger betragteligt, hvis eleverne er godt forberedte og kender planen for besøget. I højre side finder du Lærervejledningen, hvor du blandt andet kan læse mere om undervisningsforløbet og forberedelserne til virksomhedsbesøget. Virksomhederne har fået en tilsvarende vejledning. Den kan du også se i højre side.

  GRATIS FORLØB

  Målgruppe

  4. klasse

  Fag
  • Natur og teknologi
  • Uddannelse og job
  Overblik
  Oversigt over fag, læringsmål og antal lektioner.pdf
  Læringsmål

  Forløbet opfylder en række Fælles Mål inden for Undersøgelse, Modellering og Kommunikation i Natur/teknologi og bidrager endvidere til opfyldelse af målene i fagene Uddannelse & job og Teknologiforståelse. Se Lærervejledningen herunder.

  Hjernepæren.png