5.A fra Damagerskolen var på besøg hos Solrød Møbel-& Maskinsnedkeri

Det var heldigt for eleverne i 5.A fra Damagerskolen i Greve, at de var velforberedte, da de var på besøg hos Solrød Møbel- & Maskinsnedkeri. Direktøren Steen og møbelsnedkeren, Nikolaj, havde nemlig forberedt en quiz, og den var ikke helt nem. 😜

Fredag d. 16 september drog 5.A og deres lærer, Mathias, afsted på besøg hos Solrød Møbel-& Maskinsnedkeri. Virksomhedsbesøget var en del undervisningsforløbet: Håndværk, træ og teknikker, hvor eleverne lærer om forskellige træsorter og forarbejdningsteknikker af træ på skolen. Efterfølgende besøger klassen en lokal træ- og møbelvirksomhed, hvor eleverne ser, hvordan det de lærer i håndværk og designfaget bruges i virkeligheden. 🔧🌳

Da klassen ankom til Solrød Møbel- & Maskinsnedkeri, blev eleverne delt op i to – det ene hold blev ført til lageret, hvor Nikolaj havde forberedt en quiz om forskellige trætyper – trætyper, som eleverne havde arbejdet med hjemme på skolen. Der var derfor både spænding og konkurrence i luften under quizzen – hvem kunne huske bedst? Mens der blev quizzet, fik det andet hold en rundvisning i produktionen, hvor de fik fortalt om, hvordan virksomheden arbejder med træ og set, hvordan et snedkerkøkken bliver lavet: Fra det starter med at være store træplanker, til at være sammensatte skuffer i et køkken. 

”Lige så snart eleverne gik i gang med at slibe, kunne de jo nærmest ikke stoppe igen – det er dejligt at se. Der var jo gået helt snedker i den.” Nikolaj, møbelsnedker hos Solrød Møbel-& Maskinsnedkeri.  

Undervejs på besøget, var der plads til både store og små spørgsmål: ”Er det ikke synd for træerne, at de bliver fældet”, spurgte en af eleverne Steen, mens de gik gennem produktionshallen, hvor der både blev slebet og skåret træ.
Som svar på spørgsmålet introducerede Steen eleverne for ordet; skovtilvækst – et nyt ord for eleverne, som de ikke havde stiftet bekendtskab med før.

Eleverne kunne genkende flere af de produktionsteknikker, de så i værkstedet – de så også dyvler og formspændt træ, som de havde arbejdet med hjemme på skolen. Eleverne kunne fortælle Steen og Nikolaj, at de havde prøvet kræfter med flere af de teknikker, som de så under rundviningen i håndværk-og designlokalet. Det var også noget Steen og Nikolaj lagde mærke til: ”Eleverne virkede meget forberedte, og det overraskede mig faktisk positivt” forklarede Steen.  

”Eleverne smager på den virkelige verden, når de kommer herud. De kender jo godt til skabe, borde og stole, men det er nyt for mange, at det er nogle superfede mennesker, som vi har mødt i dag, der står og laver dem. Nu har de også set, hvordan de rent faktisk bliver lavet.”

– Sagde læreren Mathias glad, da besøget lakkede mod enden. Han skal skal besøge Solrød Møbelsnedkeri med parallelklassen næste uge, og for ham giver det god mening at tage på virksomhedsbesøg med sine H/D klasser. Ligeledes fortalte Steen, efter klassen var smuttet hjem til skolen igen, at det var en kæmpe fordel, at eleverne havde haft undervisning før besøget, fordi de allerede havde kendskab til det, der blev præsenteret for dem.

Månedens tre mest populære træ- og møbel virksomheder 🪵🪚

Solrød Møbelsnedkeri
Håndværk, træ og tenikker
Fritz Hansen i Allerød
Håndværk, træ og tenikker
Brdr. Krüger i København
Håndværk, træ og tenikker

Kunne du tænke dig, at vise din klasse hvordan der arbejdes på en træ- og møbelvirksomhed?
Så kan du finde vores undervisningsforløb lige her
Håndværk, træ og teknikker

Er der ingen virksomhed i nærheden af dig?
Så tøv ikke med at kontakte os – så finder vi en til dig! 😄👉

Bettina Andersen
Bettina Andersen
Konsulent
Mikkel London
Mikkel London
Konsulent
Mød en udvikler – Torben
Mød en udvikler – Torben

Her i videoen kan du møde Torben, som har udviklet forløbet “Byg en vej – Teknologi og asfalt” til 1. – 2. og 5. – 6. klasse til N/T faget. Hør hans tanker om forløbet, og hvad eleverne kan se på et asfaltværk.

“De kommer med nogle helt friske ideer”
“De kommer med nogle helt friske ideer”

Hør virksomhedsrepræsentanter fortælle om deres erfaringer med besøg af elever som del af Åben Virksomheds undervisningsforløb.

2.g klasse på besøg hos COWI
2.g klasse på besøg hos COWI

Hør direktøren fra COWI og elever og lærer fra Virum gymnasium fortælle om deres oplevelse med et virksomhedsbesøg hos COWI.