Undervisningsforløbet

Power-to-X

Fremtiden er grøn, og der er brug for bæredygtige løsninger til at imødegå de klimaudfordringer, vi står overfor. Derfor arbejdes der både i Danmark og internationalt på at nedsætte forbruget af fossile brændstoffer (som kul, olie og gas) og i stedet omlægge til vedvarende energiformer – grøn energi.

I dette undervisningsforløb til kemi i gymnasiet bliver eleverne introduceret til Power-to-X; den proces, hvor grøn strøm omdannes til bæredygtige stoffer, så den producerede energi/strøm kan lagres og transporteres.

Eleverne får kendskab til de grundlæggende processer og teknologier, som man bruger til at udvikle grønne brændstoffer – og de laver eksperimenter med fx elektrolyse med fokus på kemiske omdannelser, energiberegning og optimering af en industriel proces.

I forløbet besøger gymnasieklassen en virksomhed, der netop arbejder med Power-to-X, enten gennem forskning eller decideret produktion.

SMART

Klik på "SKIFT" og indtast en adresse, så beregner vi afstande til alle forløb ud fra den. Du kan altid klikke på "SKIFT" for at ændre til at vise nyeste forløb først.

Viser lige nu forløb baseret ud fra:
Viser lige nu forløb baseret ud fra:
Viser lige nu forløb sorteret efter:
Din nuværende lokation Nyeste forløb
Gratis
A-niveau
B-niveau
Hele Året

Lad dine elever opleve, hvordan kemi er et vigtigt redskab til udvikling af grøn energi til hele verden. Eleverne lærer hvordan virksomhederne gennem elektrolyse kan omdanne grøn strøm til bæredygtige brændstoffer, der både er lettere at lagre og transportere end strøm. Som en del af forløbet besøger klassen Energinet i Fredericia, der har store visioner med Power-to-X.

Mere info og kontakt
Gratis
A-niveau
B-niveau
Hele Året

Lad dine elever opleve, hvordan kemi er et vigtigt redskab til udvikling af grøn energi til hele verden. Eleverne lærer hvordan virksomhederne gennem elektrolyse kan omdanne grøn strøm til bæredygtige brændstoffer, der både er lettere at lagre og transportere end strøm. Som en del af forløbet besøger klassen virksomheden Circle K Danmark A/S, der producerer grøn brint gennem Power-to-X.

Mere info og kontakt
Gratis
A-niveau
B-niveau
Hele Året

Lad dine elever opleve, hvordan kemi er et vigtigt redskab til udvikling af grøn energi til hele verden. Eleverne lærer hvordan virksomhederne gennem elektrolyse kan omdanne grøn strøm til bæredygtige brændstoffer, der både er lettere at lagre og transportere end strøm. Som en del af forløbet besøger klassen Energinet i Ballerup, der har store visioner med Power-to-X.

Mere info og kontakt
Gratis
A-niveau
B-niveau
Hele Året

Lad dine elever opleve, hvordan kemi er et vigtigt redskab til udvikling af grøn energi til hele verden. Eleverne lærer hvordan virksomhederne gennem elektrolyse kan omdanne grøn strøm til bæredygtige brændstoffer, der både er lettere at lagre og transportere end strøm. Som en del af forløbet besøger klassen COWI i Lyngby, der har store visioner med Power-to-X.

Mere info og kontakt
Gratis
A-niveau
B-niveau
Hele Året

Lad dine elever opleve, hvordan kemi er et vigtigt redskab til udvikling af grøn energi til hele verden. Eleverne lærer hvordan virksomhederne gennem elektrolyse kan omdanne grøn strøm til bæredygtige brændstoffer, der både er lettere at lagre og transportere end strøm. Som en del af forløbet besøger klassen virksomheden Vestas Wind Systems A/S, der producerer grøn energi.

Mere info og kontakt
Gratis
A-niveau
B-niveau
Hele Året

Lad dine elever opleve, hvordan kemi er et vigtigt redskab til udvikling af grøn energi til hele verden. Eleverne lærer hvordan virksomhederne gennem elektrolyse kan omdanne grøn strøm til bæredygtige brændstoffer, der både er lettere at lagre og transportere end strøm. Som en del af forløbet besøger klassen COWI i Aalborg, der har store visioner med Power-to-X.

Mere info og kontakt
Det siger lærerne
Det siger lærerne

Lærernes mening om at deltage i DA Åben Virksomheds undervisningsforløb.

Det siger virksomhederne
Det siger virksomhederne

Virksomhedernes mening om at deltage i DA Åben Virksomheds undervisningsforløb.

Det siger eleverne
Det siger eleverne

Elevers mening om at deltage i DA Åben Virksomheds undervisningsforløb.