Undervisningsforløbet

Power-to-X

Fremtiden er grøn, og der er brug for bæredygtige løsninger til at imødegå de klimaudfordringer, vi står overfor. Derfor arbejdes der både i Danmark og internationalt på at nedsætte forbruget af fossile brændstoffer (som kul, olie og gas) og i stedet omlægge til vedvarende energiformer – grøn energi.

I dette undervisningsforløb til kemi i gymnasiet bliver eleverne introduceret til Power-to-X; den proces, hvor grøn strøm omdannes til bæredygtige stoffer, så den producerede energi/strøm kan lagres og transporteres.

Eleverne får kendskab til de grundlæggende processer og teknologier, som man bruger til at udvikle grønne brændstoffer – og de laver eksperimenter med fx elektrolyse med fokus på kemiske omdannelser, energiberegning og optimering af en industriel proces.

I forløbet besøger gymnasieklassen en virksomhed, der netop arbejder med Power-to-X for at skabe en grønnere fremtid.

Materialer til forløbet
Til eleven
Til læreren
Til virksomheden

SMART

Klik på "SKIFT" og indtast en adresse, så beregner vi afstande til alle forløb ud fra den. Du kan altid klikke på "SKIFT" for at ændre til at vise nyeste forløb først.

Viser lige nu forløb baseret ud fra:
Viser lige nu forløb baseret ud fra:
Viser lige nu forløb sorteret efter:
Din nuværende lokation Nyeste forløb
Gratis
A-niveau
B-niveau
C-niveau
Hele Året
Vi kommer ud på jeres skole

Lad dine elever opleve, hvordan kemi er et vigtigt redskab til udvikling af grøn energi til hele verden. Eleverne lærer, hvordan virksomhederne gennem elektrolyse kan omdanne grøn strøm til bæredygtige brændstoffer, der både er lettere at lagre og transportere end strøm. Som en del af forløbet kan klassen få besøg af virksomheden A2X i Esbjerg, der arbejder med at bygge PtX-anlæg.

Mere info og kontakt
Gratis
A-niveau
B-niveau
C-niveau
Hele Året

Lad dine elever opleve, hvordan kemi er et vigtigt redskab til udvikling af grøn energi til hele verden. Eleverne lærer, hvordan virksomhederne gennem elektrolyse kan omdanne grøn strøm til bæredygtige brændstoffer, der både er lettere at lagre og transportere end strøm. Som en del af forløbet kan klassen få besøg af eller besøge Arcadia e-Fuels i Vordingborg, der arbejder med at bygge PtX-anlæg.

Mere info og kontakt

Kontakt os endelig, hvis du har fundet et spændende forløb, men mangler en virksomhed i nærheden af din skole. Så vil vi meget gerne forsøge at hjælpe og finde en relevant virksomhed, der gerne vil have besøg.

Kontakt os her
Gratis
A-niveau
B-niveau
C-niveau
Hele Året

Lad dine elever opleve, hvordan kemi er et vigtigt redskab til udvikling af grøn energi til hele verden. Eleverne lærer, hvordan virksomhederne gennem elektrolyse kan omdanne grøn strøm til bæredygtige brændstoffer, der både er lettere at lagre og transportere end strøm. Som en del af forløbet besøger klassen Energinet i Fredericia, der har store visioner med Power-to-X.

Mere info og kontakt
Gratis
A-niveau
B-niveau
C-niveau
Hele Året

Lad dine elever opleve, hvordan kemi er et vigtigt redskab til udvikling af grøn energi til hele verden. I undervisningen arbejder eleverne med elektrolyse og får koblet en samfundsvinkel på ved et besøg i Københavns Lufthavn. Her introduceres de til, hvordan lufthavnen arbejder på at gøre flytransport mindre CO2-belastende. Besøget indeholder et oplæg og en tur “behind the scenes” i lufthavnen for at give eleverne et indblik i lufthavnens daglige arbejde med jet fuel og Sustainable Aviation Fuel (SAF) – fx PtX-brændstoffer.

Mere info og kontakt
Gratis
A-niveau
B-niveau
C-niveau
Hele Året

Lad dine elever opleve, hvordan kemi er et vigtigt redskab til udvikling af grøn energi til hele verden. Eleverne lærer, hvordan virksomhederne gennem elektrolyse kan omdanne grøn strøm til bæredygtige brændstoffer, der både er lettere at lagre og transportere end strøm. Som en del af forløbet besøger klassen virksomheden Circle K Danmark A/S, der producerer grøn brint gennem Power-to-X.

Mere info og kontakt
Gratis
A-niveau
B-niveau
C-niveau
Hele Året

Lad dine elever opleve, hvordan kemi er et vigtigt redskab til udvikling af grøn energi til hele verden. Eleverne lærer, hvordan virksomhederne gennem elektrolyse kan omdanne grøn strøm til bæredygtige brændstoffer, der både er lettere at lagre og transportere end strøm. Som en del af forløbet besøger klassen Energinet i Ballerup, der har store visioner med Power-to-X.

Mere info og kontakt
Gratis
A-niveau
B-niveau
C-niveau
Hele Året

Lad dine elever opleve, hvordan kemi er et vigtigt redskab til udvikling af grøn energi til hele verden. Eleverne lærer, hvordan virksomhederne gennem elektrolyse kan omdanne grøn strøm til bæredygtige brændstoffer, der både er lettere at lagre og transportere end strøm. Som en del af forløbet besøger klassen COWI i Lyngby, der har store visioner med Power-to-X.

Mere info og kontakt
Gratis
A-niveau
B-niveau
C-niveau
Hele Året

Lad dine elever opleve, hvordan kemi er et vigtigt redskab til udvikling af grøn energi til hele verden. Eleverne lærer, hvordan virksomhederne gennem elektrolyse kan omdanne grøn strøm til bæredygtige brændstoffer, der både er lettere at lagre og transportere end strøm. Som en del af forløbet besøger klassen virksomheden Vestas Wind Systems A/S, der producerer grøn energi.

Mere info og kontakt
Gratis
A-niveau
B-niveau
C-niveau
Hele Året

Lad dine elever opleve, hvordan kemi er et vigtigt redskab til udvikling af grøn energi til hele verden. Eleverne lærer, hvordan virksomhederne gennem elektrolyse kan omdanne grøn strøm til bæredygtige brændstoffer, der både er lettere at lagre og transportere end strøm. Som en del af forløbet besøger klassen COWI i Aalborg, der har store visioner med Power-to-X.

Mere info og kontakt
Mød en udvikler – Torben
Mød en udvikler – Torben

Her i videoen kan du møde Torben, som har udviklet forløbet “Byg en vej – Teknologi og asfalt” til 1. – 2. og 5. – 6. klasse til N/T faget. Hør hans tanker om forløbet, og hvad eleverne kan se på et asfaltværk.

“Det bliver mere levende for eleverne”
“Det bliver mere levende for eleverne”

Hør fire lærere fortælle om deres oplevelse med virksomhedsbesøg som en del af undervisningen.

2.g klasse på besøg hos COWI
2.g klasse på besøg hos COWI

Hør direktøren fra COWI og elever og lærer fra Virum gymnasium fortælle om deres oplevelse med et virksomhedsbesøg hos COWI.