Undervisningsforløbet

Termodynamik

Der er i dag stort fokus på bæredygtighed og grøn energi i Danmark og resten af verden. Hvordan kan vi eksempelvis opvarme vores huse og bygninger på en mere klimavenlig måde? Fjernvarme og varmepumper er blandt mulighederne, og det er omdrejningspunktet for dette undervisningsforløb til fysik. Eleverne skal arbejde med termodynamiske processer (isobar, isokor, isoterme og adiabatiske proces), formler for varmeenergi,  termodynamiske maskiner, kredsprocesser og nyttevirkningen af en kredsproces.

Som en del af forløbet skal klassen besøge en virksomhed, der udvikler, servicerer eller anvender termodynamiske maskiner.

Det står dig helt frit for, hvor meget af undervisningsmaterialet du vil bruge og i hvilken form. Du kan bruge det hele, eller du kan tilpasse forløbet og materialet efter klassens niveau og den tid, du har til rådighed. Det er dog en forudsætning, at eleverne er fagligt forberedt inden besøget.

Materialer til forløbet

SMART

Klik på "SKIFT" og indtast en adresse, så beregner vi afstande til alle forløb ud fra den. Du kan altid klikke på "SKIFT" for at ændre til at vise nyeste forløb først.

Viser lige nu forløb baseret ud fra:
Viser lige nu forløb baseret ud fra:
Viser lige nu forløb sorteret efter:
Din nuværende lokation Nyeste forløb
Gratis
A-niveau
Hele Året

Hvordan fungerer en termodynamisk maskine, og hvordan kan vi optimere vores energiforbrug i forbindelse med vores varmeforbrug? Det lærer eleverne om i dette undervisningsforløb, hvor de kan besøge Vaillant A/S i Tasstrup.

Mere info og kontakt

Kontakt os endelig, hvis du har fundet et spændende forløb, men mangler en virksomhed i nærheden af din skole. Så vil vi meget gerne forsøge at hjælpe og finde en relevant virksomhed, der gerne vil have besøg.

Kontakt os her
Mød en udvikler – Torben
Mød en udvikler – Torben

Her i videoen kan du møde Torben, som har udviklet forløbet “Byg en vej – Teknologi og asfalt” til 1. – 2. og 5. – 6. klasse til N/T faget. Hør hans tanker om forløbet, og hvad eleverne kan se på et asfaltværk.

“Det bliver mere levende for eleverne”
“Det bliver mere levende for eleverne”

Hør fire lærere fortælle om deres oplevelse med virksomhedsbesøg som en del af undervisningen.

2.g klasse på besøg hos COWI
2.g klasse på besøg hos COWI

Hør direktøren fra COWI og elever og lærer fra Virum gymnasium fortælle om deres oplevelse med et virksomhedsbesøg hos COWI.