Undervisningsforløbet

En verden i brand

I en verden fuld af betydelige udfordringer som krig og klimakatastrofer er det mere end nogensinde afgørende, at der findes dedikerede organisationer, der arbejder for fred og samarbejde på globalt plan – og som træder til, når katastrofen rammer.

I dette spændende forløb får eleverne mulighed for at besøge en humanitær organisation, der aktivt bidrager til at hjælpe og forbedre livsvilkårene for mennesker berørt af krig og klimaforandringer. Eleverne lærer om de mange måder, man kan hjælpe lokalsamfund med at tilpasse sig og overvinde udfordringerne, og de bliver klogere på, hvordan humanitære organisationer griber det an, når et land rammes af krig og/eller klimakriser.

Inden besøget kan eleverne arbejde med emnerne klimakrise og fredsarbejde i naturgeografi og/eller samfundsfag. Dansk Røde Kors og Folkekirkens Nødhjælp kommer med hvert deres bud på, hvordan der kan arbejdes med temaerne i undervisningen. Se deres forslag i de fire lærervejledninger nedenfor.

A-niveau, B-niveau, C-niveau
Naturgeografi, Samfundsfag

OBS: Besøget skal aftales i rigtig god tid.

Besøg Dansk Røde Kors i København med dine elever, og giv dine elever et indblik i den komplekse virkelighed, de humanitære organisationer arbejder i. Eleverne møder medarbejdere, der fortæller om arbejdet i en nødhjælpsorganisation, og de bliver klogere på, hvordan Dansk Røde Kors forbereder sig på katastrofearbejdet – og på, hvordan det gribes an, når katatrofen er indtruffet.

A-niveau, B-niveau, C-niveau
Naturgeografi, Samfundsfag

Besøg Folkekirkens Nødhjælp i København med dine elever, og giv dine elever et indblik i den komplekse virkelighed, de humanitære organisationer arbejder i. Eleverne møder medarbejdere, der fortæller om arbejdet i en nødhjælpsorganisation, og de bliver klogere på, hvordan Folkekirkens Nødhjælp forbereder sig på katastrofearbejdet – og på, hvordan det gribes an, når katatrofen er indtruffet.