Den digitale butik

 • Hvor?

  Føtex Holme

  Nygårdsvej 95

  8270 - Aarhus

  E-mailadresse

  ole.lambaek.hansen@foetex.dk

  Kontaktperson


  Book tilbuddet ved at kontakte:

  Ole Lambæk
  Føtex Holme

  61 20 81 17
  ole.lambaek.hansen@foetex.dk

   

  Spørgsmål til det faglige indhold:

  Louise Willumsen
  DA Åben Virksomhed

  29 20 03 15
  lew@da.dk

  fotex.png

  Hvordan bruger Føtex Holme​ data til planlægning, og hvordan kan automatiske prognoser (automatisk disponering) hjælpe med at styre varebestilling, lagerbeholdning, vagtplaner m.v.? Igennem dette undervisningsforløb i Matematik, vil eleverne få en forståelse for vigtigheden af databearbejdning, og hvordan man kan bruge matematiske modeller til at regne på, hvad der kommer til at ske i virkeligheden.

   

  Undervisningsforløbet er udviklet til Matematik på 7.-9. årgang. Det opfylder en række Fælles Mål i Matematik inden for Modellering og Kommunikation og bidrager endvidere til opfyldelse af målene i faget Uddannelse og job. Som en del af undervisningsforløbet besøger klassen en detailbutik, hvor de får et hands-on indtryk af, hvordan det, de lærer i klassen, hver dag bruges i verden omkring os. Samtidig stifter eleverne bekendtskab med jobfunktioner, uddannelser og karriereveje i detailhandlen og en almen viden om det private erhvervsliv og dermed det samfund, de indgår i. 

   

  Synlige mål:
  Når klassen har gennemført dette forløb, kan de:

  • Forklare, hvad Automatisk Disponering er.

  • Give eksempler på, hvilke data, der bliver registreret i forbindelse med Automatisk Disponering.

  • Udvælge data og variable til at opstille en matematisk model for Automatisk Disponering.

  • Oprette en model i et regneark med data og regnearksformler, så den kan simulere automatisk disponering af et antal varer i en butik (Modellering).

  • Formidle den nye viden om Automatisk Disponering og den matematiske model i regnearket i en skærmoptagelse (Kommunikation).

   

  Tidsforbrug
  Undervisningsforløbet har et omfang på 8 lektioner på skolen á 45 minutter. Dertil kommer besøget i butikken, der varer 1 time ekskl. transport.

   

  Forberedelse
  Chancen for, at besøget bliver en god oplevelse for alle parter, stiger betragteligt, hvis eleverne er godt forberedte og kender planen for besøget. I højre side finder du Lærervejledningen, hvor du blandt andet kan læse mere om undervisningsforløbet og forberedelserne til besøget i butikken. Butikken har fået en tilsvarende vejledning. Den kan du også se i højre side. 

  GRATIS FORLØB

  Målgruppe
  • 7. klasse
  • 8. klasse
  • 9. klasse
  Fag
  • Matematik
  • Uddannelse og job
  Overblik
  Oversigt over fag, læringsmål og antal lektioner.pdf
  Læringsmål

  Forløbet opfylder en række Fælles Mål i Matematik inden for Modellering og Kommunikation og bidrager endvidere til opfyldelse af målene i faget Uddannelse og job. Se lærervejledningen nedenfor.

  Hjernepæren.png