Undervisningsforløbet

Stikprøver og kvalitetskontrol

Alle fødevarevirksomheder i Danmark skal have et kontrolprogram, der sikrer, at fødevarerne er sundhedsmæssigt i orden. Virksomheden skal selv lave programmet, og virksomheden skal selv lave en del egenkontrol. Virksomhederne bliver også løbende kontrolleret af Fødevarestyrelsen. Kontrollen sker på alle virksomheder, som arbejder med fødevarer – både i den mindste iskiosk, der kun har åbent om sommeren, hos slagteren og i fødevareindustrien, der er i gang døgnet rundt.

I dette matematikforløb lærer eleverne, hvordan sådan en kvalitetskontrol fungerer, og hvordan man bruger stikprøver til at sikre kvaliteten af fødevarer. De arbejder med deskriptiv matematik og statistiske deskriptorer – og endelig skal eleverne udvikle deres eget egenkontrolprogram til kvalitetssikring af hjemmebagte småkager gennem kontrollister og stikprøver.

I forløbet besøger eleverne en fødevarevirksomhed, der vil fortælle eleverne om dens kontrolprogram, og hvordan den arbejder med kvalitetssikring, så fødevarerne lever op til Fødevarestyrelsens retningslinjer.

Materialer til forløbet

SMART

Klik på "SKIFT" og indtast en adresse, så beregner vi afstande til alle forløb ud fra den. Du kan altid klikke på "SKIFT" for at ændre til at vise nyeste forløb først.

Viser lige nu forløb baseret ud fra:
Viser lige nu forløb baseret ud fra:
Viser lige nu forløb sorteret efter:
Din nuværende lokation Nyeste forløb
Gratis
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Kom ud og besøg Kohberg Bakery Group A/S og oplev, hvordan de bruger stikprøver for at sikre kvaliteten af fødevarer. I dette undervisningsforløb til matematik vil eleverne arbejde med deskriptiv matematik og lære, hvordan man kan beskrive en datamængde i en undersøgelse ved hjælp af statistiske deskriptorer.

Mere info og kontakt
Gratis
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Kom ud og besøg Nordic Sugar A/S og oplev, hvordan de bruger stikprøver for at sikre kvaliteten af fødevarer. I dette undervisningsforløb til matematik vil eleverne arbejde med deskriptiv matematik og lære, hvordan man kan beskrive en datamængde i en undersøgelse ved hjælp af statistiske deskriptorer.

Mere info og kontakt

Kontakt os endelig, hvis du har fundet et spændende forløb, men mangler en virksomhed i nærheden af din skole. Så vil vi meget gerne forsøge at hjælpe og finde en relevant virksomhed, der gerne vil have besøg.

Kontakt os her
Gratis
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Kom ud og besøg Nordic Sugar A/S og oplev, hvordan de bruger stikprøver for at sikre kvaliteten af fødevarer. I dette undervisningsforløb til matematik vil eleverne arbejde med deskriptiv matematik og lære, hvordan man kan beskrive en datamængde i en undersøgelse ved hjælp af statistiske deskriptorer.

Mere info og kontakt
Gratis
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Kom ud og besøg Bisca A/S og oplev, hvordan de bruger stikprøver for at sikre kvaliteten af fødevarer. I dette undervisningsforløb til matematik vil eleverne arbejde med deskriptiv matematik og lære, hvordan man kan beskrive en datamængde i en undersøgelse ved hjælp af statistiske deskriptorer.

Mere info og kontakt
Gratis
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

OBS: Dette er ikke en fødevareproducent, men en producent af forskellige personlige plejeprodukter.

Kom ud og besøg Allison og oplev, hvordan de bruger stikprøver for at sikre kvaliteten af deres produkter. I dette undervisningsforløb til matematik vil eleverne arbejde med deskriptiv matematik og lære, hvordan man kan beskrive en datamængde i en undersøgelse ved hjælp af statistiske deskriptorer.

Mere info og kontakt
Gratis
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Kom ud og besøg DALOON A/S og oplev, hvordan de bruger stikprøver for at sikre kvaliteten af fødevarer. I dette undervisningsforløb til matematik vil eleverne arbejde med deskriptiv matematik og lære, hvordan man kan beskrive en datamængde i en undersøgelse ved hjælp af statistiske deskriptorer.

Mere info og kontakt
Gratis
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Fabrikken tager ikke i mod besøg følgende uger grundet travlhed:
Uge 25 – 34  og uge 49 – 2

Kom ud og besøg Crispy Food A/S og oplev, hvordan de bruger stikprøver for at sikre kvaliteten af fødevarer. I dette undervisningsforløb til matematik vil eleverne arbejde med deskriptiv matematik og lære, hvordan man kan beskrive en datamængde i en undersøgelse ved hjælp af statistiske deskriptorer.

Mere info og kontakt
Gratis
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Kom ud og besøg OK-snacks A/S og oplev, hvordan de bruger stikprøver for at sikre kvaliteten af fødevarer. I dette undervisningsforløb til matematik vil eleverne arbejde med deskriptiv matematik og lære, hvordan man kan beskrive en datamængde i en undersøgelse ved hjælp af statistiske deskriptorer.

Mere info og kontakt
Gratis
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Kom ud og besøg Bilka Holstebro og oplev, hvordan de bruger stikprøver for at sikre kvaliteten af fødevarer. I dette undervisningsforløb til matematik vil eleverne arbejde med deskriptiv matematik og lære, hvordan man kan beskrive en datamængde i en undersøgelse ved hjælp af statistiske deskriptorer.

Mere info og kontakt
Gratis
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Kom og besøg Fynbo A/S og oplev, hvordan de bruger stikprøver for at sikre kvaliteten af fødevarer. I dette undervisningsforløb til matematik vil eleverne arbejde med deskriptiv matematik og lære, hvordan man kan beskrive en datamængde i en undersøgelse ved hjælp af statistiske deskriptorer.

Mere info og kontakt
Motor Mille, asfalt og en stor gummiged
Motor Mille, asfalt og en stor gummiged

Mikkel fra Åben Virksomhed var med en 4. klasse på besøg hos asfaltfabrikken NCC, og dagen bød på lidt af hvert.

Se med og hør, hvad elever kan opleve, når de besøger et asfaltværk som en del af forløbet
Byg en vej – asfalt og teknologi.

Besøg Hotel Nyborg Strand i madkundskab
Besøg Hotel Nyborg Strand i madkundskab

Vi har været på besøg hos Hotel Nyborg Strand for at blive klogere på, hvad elever kan se og opleve, hvis de besøger Nyborg Strand som en del af forløbet Fra råvarer til frokost.

Hvad laver en bygningsmaler?
Hvad laver en bygningsmaler?

Som en del af forløbet Design et værelse – matematik i farver besøgte 6. klasse fra Kroggårdskolen bygningsmaleruddannelsen i Gladsaxe.

Få et sneak peak på besøget her, og bliv klogere på, hvad eleverne kan opleve, når de besøger bygningsmaleruddannelsen.