Undervisningsforløbet

Fra råvarer til frokost

De fleste danske børn hjælper til i køkkenet derhjemme engang imellem, men færre kender til den danske madkulturs historie.

I dette undervisningsforløb til madkundskab (der kan bruges både i valgfaget i udskolingen og i det obligatoriske fag) inviteres eleverne til at dykke ned i en del af historien, og de får en forståelse for forskellige tilberedningsteknikker og grundmetoder i fremstillingen af elementer af smørrebrød eller frokost. Og så prøver de selvfølgelig kræfter med madlavningen selv. Fx får de indblik i forskellige hævningsmetoder som surdej, de bager rugbrød, prøver at sylte fødevarer, pisker deres egen mayonnaise og tilbereder kødpålæg – og til sidst samler de det hele, så det er klar til frokostbordet.

I forløbet besøger klassen en virksomhed, der arbejder professionelt med madlavning og fødevarer, og som kan gøre eleverne klogere på nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

SMART

Klik på "SKIFT" og indtast en adresse, så beregner vi afstande til alle forløb ud fra den. Du kan altid klikke på "SKIFT" for at ændre til at vise nyeste forløb først.

Viser lige nu forløb baseret ud fra:
Viser lige nu forløb baseret ud fra:
Viser lige nu forløb sorteret efter:
Din nuværende lokation Nyeste forløb
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året

Tag dine elever ud og lav mad med en professionel i Meyers Kantiner i Teknologisk Institut. I dette undervisningsforløb til Madkundskab skal eleverne sylte, bage og lave kødpålæg som skal samles til traditionelle stykker smørrebrød. På besøget hos en kantine lærer eleverne madlavningsteknikker, som man bruger i et professionelt køkken og stifter bekendtskab med nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året

Tag dine elever ud og lav mad med en professionel i FOOD by Coor‘s kantine hos IBM. I dette undervisningsforløb til madkundskab skal eleverne sylte, bage og lave kødpålæg som skal samles til traditionelle stykker smørrebrød. På besøget hos en kantine lærer eleverne madlavningsteknikker, som man bruger i et professionelt køkken og stifter bekendtskab med nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året

Tag dine elever ud og lav mad med en professionel i FOOD by Coor‘s kantine i GN Store Nord A/S. I dette undervisningsforløb til madkundskab skal eleverne sylte, bage og lave kødpålæg som skal samles til traditionelle stykker smørrebrød. På besøget hos en kantine lærer eleverne madlavningsteknikker, som man bruger i et professionelt køkken og stifter bekendtskab med nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året

Tag dine elever ud og lav mad med en professionel i ISS Danmark’s kantine. I dette undervisningsforløb til Madkundskab skal eleverne sylte, bage og lave kødpålæg som skal samles til traditionelle stykker smørrebrød. På besøget hos en kantine lærer eleverne madlavningsteknikker, som man bruger i et professionelt køkken og stifter bekendtskab med nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året

Tag dine elever ud og lav mad med en professionel i FOOD by Coor‘s kantine hos Haldor Topsøe i Kgs. Lyngby. I dette undervisningsforløb til madkundskab skal eleverne sylte, bage og lave kødpålæg som skal samles til traditionelle stykker smørrebrød. På besøget hos en kantine lærer eleverne madlavningsteknikker, som man bruger i et professionelt køkken og stifter bekendtskab med nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Mere info og kontakt
Det siger lærerne
Det siger lærerne

Lærernes mening om at deltage i DA Åben Virksomheds undervisningsforløb.

Det siger virksomhederne
Det siger virksomhederne

Virksomhedernes mening om at deltage i DA Åben Virksomheds undervisningsforløb.

Det siger eleverne
Det siger eleverne

Elevers mening om at deltage i DA Åben Virksomheds undervisningsforløb.