Undervisningsforløbet

Fra råvarer til frokost

De fleste danske børn hjælper til i køkkenet derhjemme en gang imellem, men færre kender til den danske madkulturs historie.

I dette undervisningsforløb til madkundskab (der kan bruges både i valgfaget i udskolingen og i det obligatoriske fag) inviteres eleverne til at dykke ned i en del af historien, og de får en forståelse for forskellige tilberedningsteknikker og grundmetoder i fremstillingen af elementer til smørrebrød. Og så prøver de selvfølgelig kræfter med madlavningen selv. Fx får de indblik i forskellige hævningsmetoder, de bager rugbrød, prøver at sylte fødevarer, pisker deres egen mayonnaise og tilbereder kødpålæg – og til sidst samler de det hele, så det er klar til frokostbordet.

I forløbet besøger klassen en butik, slagter eller kantine, der arbejder professionelt med madlavning og fødevarer, og som kan gøre eleverne klogere på nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Materialer til forløbet

SMART

Klik på "SKIFT" og indtast en adresse, så beregner vi afstande til alle forløb ud fra den. Du kan altid klikke på "SKIFT" for at ændre til at vise nyeste forløb først.

Viser lige nu forløb baseret ud fra:
Viser lige nu forløb baseret ud fra:
Viser lige nu forløb sorteret efter:
Din nuværende lokation Nyeste forløb
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Besøg en detailslagter i Føtex i Sønderborg, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Besøg detailslagteren i Føtex Aabenraa, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Mere info og kontakt

Kontakt os endelig, hvis du har fundet et spændende forløb, men mangler en virksomhed i nærheden af din skole. Så vil vi meget gerne forsøge at hjælpe og finde en relevant virksomhed, der gerne vil have besøg.

Kontakt os her
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året

Besøg en detailslagter og detailbager i Bilka i Esbjerg, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Besøg en detailslagter i Føtex Kolding Syd, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Dette forløb egner sig bedst til små hold, der da MAX kan være 8 elever i produktionen ad gangen.

Besøg detailslagteren i Føtex Nyborg, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

OBS: Nyborg Strand tager kun imod skolebesøg i perioden fra d. 1 januar – d. 1 maj.

Besøg Hotel- og konferencecenteret Nyborg Strand, og vis dine elever, hvordan et køkken på et hotel- og konferencecenter drives. Eleverne vil få rundvisning i restraurenterne og i køkkenet samt en introduktion til kokkefaget og  kokkeuddannelsen. Derefter skal eleverne selv prøve kræfter med faget: de skal bla. lave mocktails og tilbrede burgere i Nyborg Strands køkken.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Besøg en detailslagter i Føtex Kolding City, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året

Delikatessen tager imod besøg på tirsdage og onsdage.

Besøg en detailslagter og detailbager i Bilka i Odense, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året

Besøg en detailslagter og detailbager i Bilka i Kolding, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Bilka Kolding har ikke plads til en hel klasse i bager- og slagterafdelingen, klassen skal derfor deles op efter aftale med butikken.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Besøg en detailslagter i Føtex i Middelfart, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Føtex Middelfart har ikke plads til en hel klasse i slagterafdelingen, klassen skal derfor deles op efter aftale med butikken.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året

Besøg en detailslagter og detailbager hos Bilka i Næstved, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året

Besøg en detailslagter og detailbager i Føtex Venusvej i Fredericia, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Føtex Venusvej Fredericia har ikke plads til en hel klasse i bager- og slagterafdelingen, klassen skal derfor deles op efter aftale med butikken.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Kom ud og mød en detailslagter i Føtex Frederica City. I dette undervisningsforløb til madkundskab skal eleverne sylte, bage og lave kødpålæg, som skal samles til traditionelle stykker smørrebrød. På besøget oplever eleverne, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarerne bliver behandlet inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre og stifter bekendtskab med nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året

Besøg en detailslagter og detailbager hos Bilka i Vejle og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Besøg en detailslagter i Føtex i Ringsted, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Føtex Ringsted har ikke plads til en hel klasse i slagterafdelingen, klassen skal derfor deles op efter aftale med butikken.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Besøg Meny i Køge, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Besøg Dennis’ delikatesse i Rønne, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Besøg detailslagteren i Føtex i Horsens, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Føtex Horsens har ikke plads til en hel klasse i slagterafdelingen, klassen skal derfor deles op efter aftale med butikken.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året

Besøg Bilka i Horsens, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Besøg Bilka Ishøj, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Besøg en detailslagter i Føtex Friheden i Hvidovre, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Føtex Friheden har ikke plads til en hel klasse i slagterafdelingen, klassen skal derfor deles op efter aftale med butikken.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Besøg en detailslagter i Føtex i Hvidovre, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Føtex Hvidovrevej har ikke plads til en hel klasse i slagterafdelingen, klassen skal derfor deles op efter aftale med butikken.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året

Besøg Meny i Herning, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Føtex Frederikssund har ikke plads til en hel klasse i slagterafdelingen, klassen skal derfor deles op efter aftale med butikken.

Kom ud og mød en detailslagter i Føtex Frederikssund. I dette undervisningsforløb til madkundskab skal eleverne sylte, bage og lave kødpålæg, som skal samles til traditionelle stykker smørrebrød. På besøget oplever eleverne, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarerne bliver behandlet inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre og stifter bekendtskab med nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Dette forløb egner sig bedst til små hold, der da MAX kan være 5 elever i produktionen ad gangen.

Besøg detailslagteren i Føtex Silkeborg Torvet, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Besøg Salling Group Bakery i Brabrand, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan Salling Group Bakery laver konditorkager og sandwiches, inden de ender i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Salling tager desværre ikke imod besøg frem til uge 42.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Besøg Bilka Tilst, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året

Besøg Bilka i Holstebro, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Besøg en detailslagter i Føtex i Skæring, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Føtex Skæring har ikke plads til en hel klasse i slagterafdelingen, klassen skal derfor deles op efter aftale med butikken.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året

Besøg en detailslagter og detailbager i Bilka i Viborg, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Bilka Viborg har ikke plads til en hel klasse i bager- og slagterafdelingen, klassen skal derfor deles op efter aftale med butikken.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Føtex Viborg har ikke plads til en hel klasse slagterafdelingen, klassen skal derfor deles op efter aftale med butikken.

Kom ud og mød en detailslagter i Føtex Viborg. I dette undervisningsforløb til madkundskab skal eleverne sylte, bage og lave kødpålæg, som skal samles til traditionelle stykker smørrebrød. På besøget oplever eleverne, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarerne bliver behandlet inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre og stifter bekendtskab med nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Besøg en detailslagter i Føtex Mariagervej i Randers, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Føtex Mariagervej har ikke plads til en hel klasse i slagterafdelingen, klassen skal derfor deles op efter aftale med butikken.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Besøg en detailslagter i Føtex i Thisted, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Føtex Thisted har ikke plads til en hel klasse i slagterafdelingen, klassen skal derfor deles op efter aftale med butikken.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året

Besøg detailslagteren i Bilka i Skalborg, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Bilka Skalborg har ikke plads til en hel klasse i bager- og slagterafdelingen, klassen skal derfor deles op efter aftale med butikken.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Besøg kokkeuddannelsen på TECH College Aalborg, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender som færdige retter – og så får de kendskab til kokkeuddannelsen og for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Besøg en detailslagter i Føtex i Nørresundby, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Mere info og kontakt
Gratis
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
Hele Året
Forløbet udbydes af

Besøg en detailslagter i Føtex i Brønderslev, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Føtex Brønderslev har ikke plads til en hel klasse i slagterafdelingen, klassen skal derfor deles op efter aftale med butikken.

Mere info og kontakt
Motor Mille, asfalt og en stor gummiged
Motor Mille, asfalt og en stor gummiged

Mikkel fra Åben Virksomhed var med en 4. klasse på besøg hos asfaltfabrikken NCC, og dagen bød på lidt af hvert.

Se med og hør, hvad elever kan opleve, når de besøger et asfaltværk som en del af forløbet
Byg en vej – asfalt og teknologi.

Tag med 2.g på besøg hos Røde Kors
Tag med 2.g på besøg hos Røde Kors

2.g fra Kolding Gymnasium besøgte Røde Kors som en del af forløbet En verden i brand og fik et unikt indblik i den humanitære nødhjælpsorganisations arbejde.

På det interaktive museum Røde Kors Oplevelsen løste de dilemmaer, læte om krigens regler, smagte nødrationer og oplevede nødhjælp gennem VR-briller.

Hvad laver en bygningsmaler?
Hvad laver en bygningsmaler?

Som en del af forløbet Design et værelse – matematik i farver besøgte 6. klasse fra Kroggårdskolen bygningsmaleruddannelsen i Gladsaxe.

Få et sneak peak på besøget her, og bliv klogere på, hvad eleverne kan opleve, når de besøger bygningsmaleruddannelsen.