Undervisningsforløbet
Fra råvarer til frokost
De fleste danske børn hjælper til i køkkenet derhjemme en gang imellem, men færre kender til den danske madkulturs historie.
I dette undervisningsforløb til madkundskab (der kan bruges både i valgfaget i udskolingen og i det obligatoriske fag) inviteres eleverne til at dykke ned i en del af historien, og de får en forståelse for forskellige tilberedningsteknikker og grundmetoder i fremstillingen af elementer til smørrebrød. Og så prøver de selvfølgelig kræfter med madlavningen selv. Fx får de indblik i forskellige hævningsmetoder, de bager rugbrød, prøver at sylte fødevarer, pisker deres egen mayonnaise og tilbereder kødpålæg – og til sidst samler de det hele, så det er klar til frokostbordet.
I forløbet besøger klassen en butik, slagter eller kantine, der arbejder professionelt med madlavning og fødevarer, og som kan gøre eleverne klogere på nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.