Kroppens sanser var i fokus, da 4. og 5. årgang fra Hvilsom Friskole besøgte Nørager Friplejehjem

Gode samtaler om, hvad der sker når kroppens ældres, sang og spil stod på programmet, da eleverne besøgte beboerne på Nørager Friplejehjem. Hjemme på skolen havde eleverne i en emneuge arbejdet med kroppens funktioner, sanser og forskellige former for bevægelse. Formålet med besøget på plejehjemmet var, at eleverne skulle interviewe beboerne og finde ud af, hvad der sker med kroppen, når menneskets ældres. 🫶

I forbindelse med undervisningsforløbet: Kroppens rejse var 4. og 5. årgang taget på besøg hos Nørgager Friplejehjem. Besøget fandt sted i forlængelse af deres emneuge, som handlede om kroppens forskellige sanser. Gennem hele forløbet havde eleverne haft en undersøgende tilgang til emnet, og de havde derfor forberedt en masse spørgsmål til bebeoerne på plejehjemmet. Eleverne var på en mission, og det var at finde ud af, hvad der egenetlig sker med vores kroppe, når vi bliver gamle. Med udgangspunkt i beboernes svar skulle eleverne, efter besøget, producere et aktvitetsprogram til de ældre, som både skulle indholde den nye viden om kroppen, de havde fået i emneugen og under besøget hos plejehjemmet.

“Besøget er fagligt og har relation til det, vi arbejder med. Det har en stor betydning for denne klasse, at de kan komme ud og besøge plejehjemmet og få sat det, vi arbejder med i i kontekst til virkeligheden”. – Emma, lærer.

Interview og fællessang

Da eleverne ankom, blev de vist ind i en stor sal, hvor de ældre allerede sad og ventede i spændning. Klassenlæreren Emma greb mikrofonen og præsenterede klassen og dagens program for beboerne. Der stod både spørgsmål, sang, spil og kage på progammet. Efter introduktionen fandt eleverne deres spørgsmål frem og satte sig blandt beboerne. En af elevernes bedstefar var også tilstede blandt beboerne, så gensynsglæden var stor, da så hinanden igen. Eleverne havde forberdt mange forskelligartede spørgsmål – alt lige fra: “Hvordan bliver synet svækket med alderen?” til “hvad synes I egentlig om at bo på et plejehjem?” florede i luften. Eleverne noterede ivrigt de ældres svar ned på deres ark, og deres interview med beboerne udviklede sig hurtigt til samtaler.


Eleverne stillede engageret deres spørgsmål, og de ældre svarede lystigt på dem. “Det er sjovt at være her” sagde eleven Ronja til en af beboerne. Da interviewrunden lakkede mod enden, havde eleverne hjemmefra øvet sig Nørager Friplejehjems signatursang: Fuglene letter mod vinden. Da musikken blev sat på, brød både de ældre og eleverne ud i sang, og ældre og yngre stemmer fyldte det store lokale. Efter fællessangen blev der serveret kage, kaffe og sodavand. Eleverne ville også udfordre de ældre lidt, så de havde taget nogle kortspil med. Det var dog nærmere eleverne, der blev udfordret på deres evner inden for kortspil, end de ældre.
Da besøget lakkede mod enden, hjalp eleverne med at rydde op, inden de selv skulle tilbage til skolen og udarbejde deres aktivitetsprogrammer.

Månedens top 3 plejecentre, som du kan besøge med din klasse 🫶

Grønttorvets plejehjem i Valby
Kroppens rejse
Attendo A/S i Frederikssund
Kroppens rejse
Nørager Friplejehjem
Kroppens rejseKunne du tænke dig, at besøge et plejecenter med din klasse? Så kan du finde et i nærheden af dig lige her 👇
Kroppens rejse


Så tøv ikke med at kontakte mig, hvis du har spørgsmål! 😄

Bettina Andersen
Bettina Andersen
Konsulent

Mød en udvikler – Torben
Mød en udvikler – Torben

Her i videoen kan du møde Torben, som har udviklet forløbet “Byg en vej – Teknologi og asfalt” til 1. – 2. og 5. – 6. klasse til N/T faget. Hør hans tanker om forløbet, og hvad eleverne kan se på et asfaltværk.

“De kommer med nogle helt friske ideer”
“De kommer med nogle helt friske ideer”

Hør virksomhedsrepræsentanter fortælle om deres erfaringer med besøg af elever som del af Åben Virksomheds undervisningsforløb.

2.g klasse på besøg hos COWI
2.g klasse på besøg hos COWI

Hør direktøren fra COWI og elever og lærer fra Virum gymnasium fortælle om deres oplevelse med et virksomhedsbesøg hos COWI.