Det var en del af kemivalgholdets studietursprogram, da de torsdag d. 24/11/22 besøgte Carlsberg i København. Hjemme på gymnasiet i Støvring havde eleverne brygget deres egne øl, smagt dem til og noteret brygningsprocessen. Eleverne var derfor godt forberedte, og de udfordrede brygmesteren Erik på gæring, enzymer og aroma. 🍺
Da 3.gerne trådte ind af døren på Carlsbergs bryggeri var rundvisning, ølbrygning og ikke mindst ølsmagning på programmet. Som en del af deres studieturs faglige program, besøgte de Carlsberg. Besøget var planlagt i forbindelse med undervisningsforløbet: "Ølbrygning", og derfor havde eleverne allerede kendskab til brygning af øl og gæringsprocesser, da de hjemme på skolen havde brygget deres egne øl i kemiundervisningen. Først fik eleverne en introduktion til de forskellige afdelinger i Carlsberg, og derefter talte Erik om de forskellige typer af øl. Han gav derudover eleverne et lille funfact, da han fortalte, at hver mandag kl. 11.00 samles Erik og hans kollegaer for at tilsmage øl, og det foregår ikke på samme måde som en vinsmagning.
Privat rundvisning på Carlsbergs bryggeri og ølsmagning
Eleverne fik en rundtur i bryggeriets gærings- og tapningskælder. De så blandt andet beholdere, hvori gæren modnes, inden øllen lagres, og hvordan frisk øl tappes på dåser, inden en label påsættes ved hjælp af en maskine. "Hvis man skal lave en alkoholfri øl - brygger man så øl som normalt og fjerner alkoholen?" , spurgte af en af eleverne Erik. Eleverne havde selv forsøgt sig med at brygge alkoholfri øl hjemme på skolen, men forsøget var desværre mislykkedes. Ligeledes mente eleverne, at deres pilsner manglede aroma, hvilket de udfordrede Erik på. "Den manglende aroma kan skyldes, at lokalet hvor øllen har lagret, ikke har være koldt nok, eller at det har været mange bakterier til stede under lagringsprocessen" forklarede Erik. Under besøget gav Erik løbende eleverne idéer til, hvordan de kunne brygge deres egne øl hjemme på skolen, under de bedst mulige forhold, hvilket eleverne ivrigt noterede.
"Det var nok det fedeste besøg vi har været på, på den her studietur" - 3.g elev
Eleverne skulle naturligvis ikke snydes for en lille smagsprøve på Carlsbergs øl. Erik fandt to frisktappede øl, og hældte dem op i små platikkopper til eleverne. Herefter gav han eleverne tips og tricks til, hvordan han selv og hans kollegaer smager på øl, når de selv er til ølsmagning. Han forklarede blandt andet, at man først dufter til øllen, inden man tager en tår. Bagefter taler man primært om humlen, gæren og aromaen. Når eleverne kommer hjem fra deres studietur, skal de arbejde videre med ølbrygningsforløbet. De skal nemlig brygge en ny øl og denne gang med inputs fra besøget på Carlsberg og råd fra en brygmester.
🍻 Denne måneds mest besøgte bryggerier 🍻
ROYAL UNIBREW A/S
Ølbrygning
Fanø Bryghus
Ølbrygning
Carlsberg i Frederica
Ølbrygning
Vil du besøge Carlsberg, eller måske et andet bryggeri? Du kan se hvilke bryggerier, der er i nærheden af din skole her: ➡ Ølbrygning
Arbejder du i en mega fed virksomhed, der beskæftiger sig professionelt med fødevarer og madlavning? Og har du og din virksomhed lyst til at vise jeres arbejdsplads frem til danske skoleelever og lade dem prøve…
Vi har netop lanceret vores nyeste forløb til gymnasiet – En verden i brand – hvor eleverne bliver meget klogere på humanitære organisationers arbejde i krig og katastrofer.
Hvordan driver man et stort køkken? Hvad laver en receptionist på et hotel, og hvad laver man egentlig, når man er i lære som kok? Snart vil Hotel Nyborg Strand være en af de virksomheder,…
Hold dig opdateret om undervisningstilbudene, fag, klassetrin/niveau og virksomhederne du kan besøge!
Cookiesamtykke
På vores website bruges cookies til at huske statistik og dine valg af indhold. Du kan altid ændre dine indstillinger, herunder trække dit samtykke tilbage, ved at klikke på link til ’cookiesamtykke’ nederst på siderne. Dine valg anvendes på hele websitet. Læs mere