Undervisningsforløbet

Elektriske sensorer og præcision

Målinger har altid haft en central rolle i vores samfund og er en fast del af vores dagligdag. Forestil dig en hverdag uden målinger; du vil ikke kunne planlægge din dag uden et ur. Broer vil styrte sammen, da de er bygget upræcist. Fly vil styrte ned, fordi man ikke ved, hvornår brændstoftanken er tom. Læger vil ikke kunne fastslå sygdomme ud fra en blodprøve.

Vi er med andre ord helt afhængige af avanceret måleudstyr med høj præcision – men hvordan sikrer man nøjagtighed i måleudstyr som fx termometre, termostater, GPS og hastighedsmålere?

Det bliver eleverne klogere på i dette undervisningsforløb, der er udviklet til fysik på B-niveau i gymnasiet, hvor eleverne dykker ned i elektriske sensorer som værktøj til at designe intelligente teknologiske løsninger, når det kommer til måleudstyr. De arbejder med metrologi, med simple elektriske kredsløb og databehandler egne måleresultater.

I forløbet besøger gymnasieklassen en virksomhed, der arbejder med udvikling og produktion af avanceret måleudstyr – og som kan vise eleverne, hvordan de ting, de har arbejdet med i fysiklokalet, bliver brugt i praksis.  

Materialer til forløbet

SMART

Klik på "SKIFT" og indtast en adresse, så beregner vi afstande til alle forløb ud fra den. Du kan altid klikke på "SKIFT" for at ændre til at vise nyeste forløb først.

Viser lige nu forløb baseret ud fra:
Viser lige nu forløb baseret ud fra:
Viser lige nu forløb sorteret efter:
Din nuværende lokation Nyeste forløb
Gratis
B-niveau
Hele Året

Lær om elektriske sensorer og præcision af måleudstyr og besøg virksomheden Niko-Servodan A/S i Sønderborg, der udviklier intelligent lysstyring. I dette undervisningsforløb til fysik får eleverne en forståelse for, hvor vigtigt det er for en virksomhed at kunne garantere kunderne tilstrækkelig høj præcision af produkterne.

Mere info og kontakt
Gratis
B-niveau
Hele Året

Lær om elektriske sensorer og præcision af måleudstyr og besøg virksomheden UXV Technologies i Ishøj, der udvikler hardware –og softwareløsninger til renovations- og mejeribranchen. I dette undervisningsforløb til fysik får eleverne en forståelse for, hvor vigtigt det er for en virksomhed at kunne garantere kunderne tilstrækkelig høj præcision af måleudstyret.

Mere info og kontakt

Kontakt os endelig, hvis du har fundet et spændende forløb, men mangler en virksomhed i nærheden af din skole. Så vil vi meget gerne forsøge at hjælpe og finde en relevant virksomhed, der gerne vil have besøg.

Kontakt os her
Gratis
B-niveau
Hele Året

Lær om elektriske sensorer og præcision af måleudstyr og besøg virksomheden Prevas i Herlev, der udvikler intelligente teknologiske løsninger. I dette undervisningsforløb til fysik får eleverne en forståelse for, hvor vigtigt det er for en virksomhed at kunne garantere kunderne tilstrækkelig høj præcision af produkterne.

Mere info og kontakt
Gratis
B-niveau
Hele Året

Lær om elektriske sensorer og præcision af måleudstyr og besøg virksomheden Kamstrup i Skanderborg, der udvikler løsninger til måling af energi- og vandforbrug. I dette undervisningsforløb til fysik får eleverne en forståelse for, hvor vigtigt det er for en virksomhed at kunne garantere kunderne tilstrækkelig høj præcision af produkterne.

Mere info og kontakt
Gratis
B-niveau
Hele Året

Lær om elektriske sensorer og præcision af måleudstyr og besøg virksomheden HBK — Hottinger, Brüel & Kjær i Nærum, der er verdens største producent og leverandør af systemer og måleudstyr af vibration. I dette undervisningsforløb til fysik får eleverne en forståelse for, hvor vigtigt det er for en virksomhed at kunne garantere kunderne tilstrækkelig høj præcision af produkterne.

Mere info og kontakt
Gratis
B-niveau
Hele Året

Lær om elektriske sensorer og præcision af måleudstyr og besøg virksomheden Weibel i Allerød, der udvikler radarer. I dette undervisningsforløb til fysik får eleverne en forståelse for, hvor vigtigt det er for en virksomhed at kunne garantere kunderne tilstrækkelig høj præcision af produkterne.

Mere info og kontakt
Gratis
B-niveau
Hele Året

Lær om elektriske sensorer og præcision af måleudstyr og besøg virksomheden FOSS A/S i Hillerød, der udvikler avanceret måleudstyr. I dette undervisningsforløb til fysik får eleverne en forståelse for, hvor vigtigt det er for en virksomhed at kunne garantere kunderne tilstrækkelig høj præcision af måleudstyret.

Mere info og kontakt
Gratis
B-niveau
Hele Året

Lær om elektriske sensorer og præcision af måleudstyr og besøg virksomheden Grundfos i Bjerringbro, der bl.a. udvikler avanceret måleudstyr. I dette undervisningsforløb til fysik får eleverne en forståelse for, hvor vigtigt det er for en virksomhed at kunne garantere kunderne tilstrækkelig høj præcision af produkterne.

Mere info og kontakt
Gratis
B-niveau
Hele Året

Lær om elektriske sensorer og præcision af måleudstyr og besøg virksomheden Poul Tarp A/S i Randers, der udvikler hardware –og softwareløsninger til renovations- og mejeribranchen. I dette undervisningsforløb til fysik får eleverne en forståelse for, hvor vigtigt det er for en virksomhed at kunne garantere kunderne tilstrækkelig høj præcision af måleudstyret.

Mere info og kontakt
Gratis
B-niveau
Hele Året

Lær om elektriske sensorer og præcision af måleudstyr og besøg virksomheden Xtel Wireless i Aalborg, der er et udviklingshus inden for hardware- og software. I dette undervisningsforløb til fysik får eleverne en forståelse for, hvor vigtigt det er for en virksomhed at kunne garantere kunderne tilstrækkelig høj præcision af måleudstyret.

Mere info og kontakt
Mød en udvikler – Torben
Mød en udvikler – Torben

Her i videoen kan du møde Torben, som har udviklet forløbet “Byg en vej – Teknologi og asfalt” til 1. – 2. og 5. – 6. klasse til N/T faget. Hør hans tanker om forløbet, og hvad eleverne kan se på et asfaltværk.

“Det bliver mere levende for eleverne”
“Det bliver mere levende for eleverne”

Hør fire lærere fortælle om deres oplevelse med virksomhedsbesøg som en del af undervisningen.

2.g klasse på besøg hos COWI
2.g klasse på besøg hos COWI

Hør direktøren fra COWI og elever og lærer fra Virum gymnasium fortælle om deres oplevelse med et virksomhedsbesøg hos COWI.