Undervisningsforløbet

Elektriske sensorer og præcision

Målinger har altid haft en central rolle i vores samfund og er en fast del af vores dagligdag. Forestil dig en hverdag uden målinger; du vil ikke kunne planlægge din dag uden et ur. Broer vil styrte sammen, da de er bygget upræcist. Fly vil styrte ned, fordi man ikke ved, hvornår brændstoftanken er tom. Læger vil ikke kunne fastslå sygdomme ud fra en blodprøve.

Vi er med andre ord helt afhængige af avanceret måleudstyr med høj præcision – men hvordan sikrer man nøjagtighed i måleudstyr som fx termometre, termostater, GPS og hastighedsmålere?

Det bliver eleverne klogere på i dette undervisningsforløb, der er udviklet til fysik på B-niveau i gymnasiet, hvor eleverne dykker ned i elektriske sensorer som værktøj til at designe intelligente teknologiske løsninger, når det kommer til måleudstyr. De arbejder med metrologi, med simple elektriske kredsløb og databehandler egne måleresultater.

I forløbet besøger gymnasieklassen en virksomhed, der arbejder med udvikling og produktion af avanceret måleudstyr – og som kan vise eleverne, hvordan de ting, de har arbejdet med i fysiklokalet, bliver brugt i praksis.  

SMART

Klik på "SKIFT" og indtast en adresse, så beregner vi afstande til alle forløb ud fra den. Du kan altid klikke på "SKIFT" for at ændre til at vise nyeste forløb først.

Viser lige nu forløb baseret ud fra:
Viser lige nu forløb baseret ud fra:
Viser lige nu forløb sorteret efter:
Din nuværende lokation Nyeste forløb
Gratis
B-niveau
Hele Året

Lær om elektriske sensorer og præcision af måleudstyr og besøg virksomheden Niko-Servodan A/S i Sønderborg, der udviklier intelligent lysstyring. I dette undervisningsforløb til Fysik får eleverne en forståelse for, hvor vigtigt det er for en virksomhed at kunne garantere kunderne tilstrækkelig høj præcision af produkterne.

 

Mere info og kontakt
Gratis
B-niveau
Hele Året

Lær om sensorer og præcision af måleudstyr og besøg virksomheden QuadSAT i Odense, der arbejder på at revolutionere, hvordan antenner testes ved hjælp af droner. I dette undervisningsforløb til Fysik får eleverne en forståelse for, hvor vigtigt det er for en virksomhed at kunne garantere kunderne tilstrækkelig høj præcision af produkterne.

 

Mere info og kontakt
Gratis
B-niveau
Hele Året

Lær om elektriske sensorer og præcision af måleudstyr og besøg virksomheden Prevas i Herlev, der udvikler intelligente teknologiske løsninger. I dette undervisningsforløb til Fysik får eleverne en forståelse for, hvor vigtigt det er for en virksomhed at kunne garantere kunderne tilstrækkelig høj præcision af produkterne.

Mere info og kontakt
Gratis
B-niveau
Hele Året

Lær om elektriske sensorer og præcision af måleudstyr og besøg virksomheden Kamstrup i Skanderborg, der udvikler løsninger til måling af energi- og vandforbrug. I dette undervisningsforløb til Fysik får eleverne en forståelse for, hvor vigtigt det er for en virksomhed at kunne garantere kunderne tilstrækkelig høj præcision af produkterne.

Mere info og kontakt
Gratis
B-niveau
Hele Året

Lær om elektriske sensorer og præcision af måleudstyr og besøg virksomheden HBK — Hottinger, Brüel & Kjær i Nærum, der er verdens største producent og leverandør af systemer og måleudstyr af vibration. I dette undervisningsforløb til Fysik får eleverne en forståelse for, hvor vigtigt det er for en virksomhed at kunne garantere kunderne tilstrækkelig høj præcision af produkterne.

Mere info og kontakt
Gratis
B-niveau
Hele Året

Lær om elektriske sensorer og præcision af måleudstyr og besøg virksomheden Weibel i Allerød, der udvikler radarer. I dette undervisningsforløb til Fysik får eleverne en forståelse for, hvor vigtigt det er for en virksomhed at kunne garantere kunderne tilstrækkelig høj præcision af produkterne.

Mere info og kontakt
Gratis
B-niveau
Hele Året

Lær om elektriske sensorer og præcision af måleudstyr og besøg virksomheden FOSS A/S i Hillerød, der udvikler avanceret måleudstyr. I dette undervisningsforløb til Fysik får eleverne en forståelse for, hvor vigtigt det er for en virksomhed at kunne garantere kunderne tilstrækkelig høj præcision af måleudstyret.

Mere info og kontakt
Gratis
B-niveau
Hele Året

Lær om elektriske sensorer og præcision af måleudstyr og besøg virksomheden Grundfos i Bjerringbro, der bl.a. udvikler avanceret måleudstyr. I dette undervisningsforløb til Fysik får eleverne en forståelse for, hvor vigtigt det er for en virksomhed at kunne garantere kunderne tilstrækkelig høj præcision af produkterne.

Mere info og kontakt
Gratis
B-niveau
Hele Året

Lær om elektriske sensorer og præcision af måleudstyr og besøg virksomheden Poul Tarp A/S i Randers, der udvikler hardware –og softwareløsninger til renovations- og mejeribranchen. I dette undervisningsforløb til Fysik får eleverne en forståelse for, hvor vigtigt det er for en virksomhed at kunne garantere kunderne tilstrækkelig høj præcision af måleudstyret.

Mere info og kontakt
Gratis
B-niveau
Hele Året

Lær om elektriske sensorer og præcision af måleudstyr og besøg virksomheden Xtel Wireless i Aalborg, der er et udviklingshus inden for hardware- og software. I dette undervisningsforløb til Fysik får eleverne en forståelse for, hvor vigtigt det er for en virksomhed at kunne garantere kunderne tilstrækkelig høj præcision af måleudstyret.

Mere info og kontakt
Det siger lærerne
Det siger lærerne

Lærernes mening om at deltage i DA Åben Virksomheds undervisningsforløb.

Det siger virksomhederne
Det siger virksomhederne

Virksomhedernes mening om at deltage i DA Åben Virksomheds undervisningsforløb.

Det siger eleverne
Det siger eleverne

Elevers mening om at deltage i DA Åben Virksomheds undervisningsforløb.