
Undervisningsforløbet
Lys og farver
Farver har, siges det, været anvendt i mere end 150.000 år. Istidsmennesket begravede fx deres døde i rød okker eller malede deres knogler røde. Og i hulekulturen har man fundet anvendelse af både gul, orange, brun og sort. I dag bruger vi farver stort set overalt i hverdagen.
I dette forløb bliver eleverne klogere på sammenhængen mellem lys og farver – både fra et naturvidenskabeligt og et kreativt perspektiv. Det er udviklet til 1.-3. klasse som et tværfagligt forløb i billedkunst og natur/teknologi, men kan også bruges individuelt i de to fag.
Eleverne lærer begreber som primær- og sekundærfarver, de lærer om, hvordan farver kan påvirke vores humør, og hvordan de opfattes og kan ændre sig, alt efter hvordan de sættes sammen. De får også indblik i, hvordan vi bruger farver i lys til forskellige formål, og de prøver kræfter med selv at blande farver.
I forløbet besøger eleverne enten en malerforretning – eller de får besøg af en maler, der arbejder med netop lys og farver hver dag i sit malerfirma, og som kan gøre eleverne klogere på hverdagen som maler.