Undervisningsforløbet

Fra råvarer til frokost

De fleste danske børn hjælper til i køkkenet derhjemme en gang imellem, men færre kender til den danske madkulturs historie.

I dette undervisningsforløb til madkundskab (der kan bruges både i valgfaget i udskolingen og i det obligatoriske fag) inviteres eleverne til at dykke ned i en del af historien, og de får en forståelse for forskellige tilberedningsteknikker og grundmetoder i fremstillingen af elementer til smørrebrød. Og så prøver de selvfølgelig kræfter med madlavningen selv. Fx får de indblik i forskellige hævningsmetoder, de bager rugbrød, prøver at sylte fødevarer, pisker deres egen mayonnaise og tilbereder kødpålæg – og til sidst samler de det hele, så det er klar til frokostbordet.

I forløbet besøger klassen en butik, slagter eller kantine, der arbejder professionelt med madlavning og fødevarer, og som kan gøre eleverne klogere på nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse
Madkundskab

Besøg Bilka Tilst, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse
Madkundskab

Besøg Bilka Ishøj, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse
Madkundskab

Dette forløb egner sig bedst til små hold, der da MAX kan være 5 elever i produktionen ad gangen.

Besøg detailslagteren i Føtex Silkeborg Torvet, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse
Madkundskab

Besøg Meny i Køge, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse
Madkundskab

Besøg Dennis’ delikatesse i Rønne, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse
Madkundskab

Dette forløb egner sig bedst til små hold, der da MAX kan være 8 elever i produktionen ad gangen.

Besøg detailslagteren i Føtex Nyborg, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse
Madkundskab

Besøg detailslagteren i Føtex Aabenraa, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse
Madkundskab

Besøg Salling Group Bakery i Brabrand, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan Salling Group Bakery laver konditorkager og sandwiches, inden de ender i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Salling tager desværre ikke imod besøg frem til uge 42.

4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse
Madkundskab

Besøg Bilka i Horsens, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse
Madkundskab

Besøg Bilka i Holstebro, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse
Madkundskab

Besøg detailslagteren i Føtex i Horsens, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Føtex Horsens har ikke plads til en hel klasse i slagterafdelingen, klassen skal derfor deles op efter aftale med butikken.

4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse
Madkundskab

Besøg detailslagteren i Bilka i Skalborg, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Bilka Skalborg har ikke plads til en hel klasse i bager- og slagterafdelingen, klassen skal derfor deles op efter aftale med butikken.

4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse
Madkundskab

Besøg Meny i Herning, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse
Madkundskab

Besøg en detailslagter og detailbager hos Bilka i Næstved, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse
Madkundskab

OBS: Bilka Vejle tager ikke imod besøg, men vil gerne besøge lokale skoler. På besøget vil medarbejdere fra Bilka Vejle lave smørrebrød med eleverne og vise, hvordan de gør det i Bilka.
Bilka medbringer alle ingredienser.

Få besøg af Bilka i Vejle og vis dine elever, hvordan de laver smørrebrød i Bilka. Eleverne ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse
Madkundskab

Besøg en detailslagter og detailbager i Føtex Venusvej i Fredericia, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Føtex Venusvej Fredericia har ikke plads til en hel klasse i bager- og slagterafdelingen, klassen skal derfor deles op efter aftale med butikken.

4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse
Madkundskab

Besøg en detailslagter og detailbager i Bilka i Esbjerg, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse
Madkundskab

Delikatessen tager i øjeblikket ikke imod flere besøg på grund af omrokering blandt personalet.

Delikatessen tager imod besøg på tirsdage og onsdage.

Besøg en detailslagter og detailbager i Bilka i Odense, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse
Madkundskab

Besøg en detailslagter og detailbager i Bilka i Viborg, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Bilka Viborg har ikke plads til en hel klasse i bager- og slagterafdelingen, klassen skal derfor deles op efter aftale med butikken.

4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse
Madkundskab

Besøg en detailslagter og detailbager i Bilka i Kolding, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Bilka Kolding har ikke plads til en hel klasse i bager- og slagterafdelingen, klassen skal derfor deles op efter aftale med butikken.

4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse
Madkundskab

Besøg en detailslagter i Føtex Kolding Syd, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse
Madkundskab

Besøg en detailslagter i Føtex i Middelfart, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Føtex Middelfart har ikke plads til en hel klasse i slagterafdelingen, klassen skal derfor deles op efter aftale med butikken.

4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse
Madkundskab

Besøg en detailslagter i Føtex i Brønderslev, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Føtex Brønderslev har ikke plads til en hel klasse i slagterafdelingen, klassen skal derfor deles op efter aftale med butikken.

4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse
Madkundskab

Besøg en detailslagter i Føtex Friheden i Hvidovre, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Føtex Friheden har ikke plads til en hel klasse i slagterafdelingen, klassen skal derfor deles op efter aftale med butikken.

4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse
Madkundskab

Føtex Frederikssund har ikke plads til en hel klasse i slagterafdelingen, klassen skal derfor deles op efter aftale med butikken.

Kom ud og mød en detailslagter i Føtex Frederikssund. I dette undervisningsforløb til madkundskab skal eleverne sylte, bage og lave kødpålæg, som skal samles til traditionelle stykker smørrebrød. På besøget oplever eleverne, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarerne bliver behandlet inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre og stifter bekendtskab med nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse
Madkundskab

Kom ud og mød en detailslagter i Føtex Frederica City. I dette undervisningsforløb til madkundskab skal eleverne sylte, bage og lave kødpålæg, som skal samles til traditionelle stykker smørrebrød. På besøget oplever eleverne, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarerne bliver behandlet inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre og stifter bekendtskab med nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse
Madkundskab

Føtex Viborg har ikke plads til en hel klasse slagterafdelingen, klassen skal derfor deles op efter aftale med butikken.

Kom ud og mød en detailslagter i Føtex Viborg. I dette undervisningsforløb til madkundskab skal eleverne sylte, bage og lave kødpålæg, som skal samles til traditionelle stykker smørrebrød. På besøget oplever eleverne, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarerne bliver behandlet inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre og stifter bekendtskab med nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse
Madkundskab

Besøg en detailslagter i Føtex i Thisted, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Føtex Thisted har ikke plads til en hel klasse i slagterafdelingen, klassen skal derfor deles op efter aftale med butikken.

4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse
Madkundskab

Besøg en detailslagter i Føtex i Ringsted, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Føtex Ringsted har ikke plads til en hel klasse i slagterafdelingen, klassen skal derfor deles op efter aftale med butikken.

4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse
Madkundskab

Besøg en detailslagter i Føtex i Skæring, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Føtex Skæring har ikke plads til en hel klasse i slagterafdelingen, klassen skal derfor deles op efter aftale med butikken.

4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse
Madkundskab

Besøg en detailslagter i Føtex i Sønderborg, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse
Madkundskab

Besøg en detailslagter i Føtex Kolding City, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse
Madkundskab

Besøg en detailslagter i Føtex Mariagervej i Randers, og vis dine elever, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Føtex Mariagervej har ikke plads til en hel klasse i slagterafdelingen, klassen skal derfor deles op efter aftale med butikken.