Motor Mille, asfalt og en stor gummiged
Se med og hør, hvad elever kan opleve, når de besøger et asfaltværk som en del af forløbet
Byg en vej – asfalt og teknologi.
I dette forløb bliver eleverne meget klogere på metallers egenskaber, de bliver i stand til at identificere forskellige metaller fra hinanden, og de lærer at vurdere, hvilket metal der skal anvendes i forhold til et givet produkt.
I dette forløb bliver eleverne meget klogere på metallers egenskaber, de bliver i stand til at identificere forskellige metaller fra hinanden, og de lærer at vurdere, hvilket metal der skal anvendes i forhold til et givet produkt.
I dette natur/teknologi-forløb får dine elever en forståelse af, hvad asfalt er, hvordan asfalt produceres, alt efter hvilken slags vej det skal bruges til, og hvordan det kan genanvendes. De bliver klogere på, hvordan forskellige belægning på vejen har betydning for fx bremselængde, slid på dækkene, komfort og støj, og de laver øvelser, hvor de selv får lov at prøve kræfter med at fremstille asfalt.
Hvis du gerne vil have et oplæg fra nogle af lufthavnens medarbejdere om omstillingen til fossil-frit brændstof, og om de forskellige job- og karrieremuligheder, der er i lufthavnen, så klik ind her og udfyld kontaktformularen under “kontakt virksomheden”.
I dette undervisningsforløb til madkundskab inviteres eleverne til at dykke ned i en del af historien, og de får en forståelse for forskellige tilberedningsteknikker og grundmetoder i fremstillingen af elementer til smørrebrød. På besøget præsenteres eleverne for madlavningsteknikker, som man bruger i et professionelt køkken og stifter bekendtskab med nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.
I dette matematikforløb bliver eleverne klogere på, hvordan butikker i detailbranchen bruger data til planlægning, og de lærer, hvad automatisk disponering er, og hvordan det hjælper butikken med at styre varebestilling, lagerbeholdning og vagtplaner.
Når der skal laves regnskab, indkøbes varer til lageret og tælles kasse op i en butik, spiller matematik en stor rolle. Men hvordan driver man egentlig en butik og sælger varer – og hvor kommer matematik ind i billedet?
Besøg en tekstilvirksomhed, genbrugsbutik eller tekstilbutik og giv dine elever et indblik i hvordan mode kan få et bæredygtigt twist. Her skal de selv prøve kræfter med at sortere tekstiler, og de vil de blive klogere på designprocesser, materialevalg, tekstilers rejse og bæredytighed.
Tag dine elever med ud og få en oplevelse af, hvordan matematik og logik bliver brugt på et bilværksted.
I dette undervisningsforløb til matematik skal eleverne arbejde med de matematiske kompetencer: problembehandling, ræsonnement og tankegang.
Som en del af forløbet skal klassen besøge et bilværksted og se, hvordan mekanikere arbejder med reparation af biler og dermed bruger matematik, logik og fejlfinding.
NB: Lufthavnen har begrænset plads til besøg i efteråret, grundet det danske formandsskab for EU. Planlæg gerne dit besøg i foråret.
I dette forløb får eleverne et unikt indblik i, hvordan Købehavns Lufthavn arbejder med dataindsamling og databearbejdning til glæde for deres mange kunder.
I dette undervisningsforløb bliver eleverne klogere på sammenhængen mellem Co2 og elforbrug og undersøger deres egen skoles elforbrug.
Vis dine elever, hvordan forskellige tryksager trykkes hos et professionelt trykkeri. I dette undervisningsforløb til billedkunst, stifter eleverne bekendtskab med farvelære og får viden om forskellige trykmetoder. Som en del af forløbet, skal eleverne lave deres egne briktryk og linoleumstryk.
I dette forløb lærer eleverne om arealberegning, målestoksforhold, skitsering, materialevalg og produktfremtilling, når de arbejder med at skitsere, designe, male og slutteligt bygge et værelse. Eleverne besøger bygningsmaleruddannelsen på en erhvervsskole, hvor de møder både lærlinge og undervisere, som gør dem klogere på uddannelsen, og bliver deres viden om farvelære testet, når de selv skal blande deres egne farver.
I dette forløb lærer eleverne om forskellige træteknikker, træsorter, og hvad man kan kan bruge dem til. De arbejder med træets åreretning, laver øvelser med sugerør, der illustrerer træets opbygning, og de afprøver, hvordan man kan bøje træ ved hjælp af damp.
I dette matematikforløb lærer eleverne, hvordan kvalitetskontrol på fødevarevirksomheder fungerer, og hvordan man kan bruge stikprøver til at sikre kvaliteten af fødevarer.
I dette forløb stifter dine elever bekendtskab med, hvordan robotteknologien bliver brugt på danske produktionsvirksomheder til at automatisere og effektivisere produktionsprocesser.
I dette forløb dykker eleverne ned i den rejse, vores krop gennemgår gennem livet. De tegner og taler om menneskets anatomi, lærer, hvordan livsstil kan påvirke kroppen og får en forståelse for, hvad der sker med kroppen, når vi bliver ældre.
Kom ud og besøg en virksomhed, der anvender 3D-print som en del af deres daglige produktion.
I dette undervisningsforløb til håndværk & design og matematik skal eleverne stifte bekendtskab med 3D-print, laver deres egne 3D-designs og lærer om, hvad 3D-print er, samt hvad det kan bruges til. På virksomhedsbesøget vil eleverne se og opleve, hvordan 3D-print indgår i en virksomhedsproduktion enten til prototyper eller til færdige produkter.
I dette undervisningsforløb bliver eleverne klogere på, hvordan transport af varer organiseres, de lærer om lagerstyring og kapacitet og arbejder blandt andet med procentregning, brøker, decimaltal og rumfang.
I dette forløb dykker eleverne ned i plastens egenskaber, i anvendelse af plast og plast som ressource, og de laver undersøgelser med mikroplast, nedbrydningsforsøg og bliver blandt andet klogere på forskellige produktionsformer med plast – og på, hvordan vi kan undgå, at plast ender i havene og naturen.
Havet er et utømmeligt spisekammer og en vigtig kilde til mad og velstand i mange lande, også i Danmark. Men hvad sker der egentlig, fra en fisk bliver fanget, til den ligger i køledisken eller på tallerkenen derhjemme?