
Undervisningsforløbet
Sygdom, krop og kemi
Sygdom er et livsvilkår for alle i større eller mindre grad. Heldigvis kan teknologien være med til at afhjælper gener ved mange sygdomme og indimellem endda helbrede.
I dette forløber arbejder eleverne med en selvvalgt problemstilling, der relaterer sig til forskellige sygdomme. Det kunne fx handle om hudsygdomme, om de indre organer, blodbaner eller tarmsystemet, hvor eleverne blandt andet undersøger, hvilke sygdomme der findes, hvordan de behandles, og hvad vi mennesker selv kan gøre for at forebygge sygdomme – og ikke mindst, hvordan teknologien kan bidrage til øget livskvalitet og velvære.
I forløbet får eleverne generel viden om menneskets sundhed og forskellige faktorers påvirkning på sundhed og levevilkår.
Forløbet kan bruges individuelt i fagene biologi, fysik/kemi og geografi – eller som fællesfagligt forløb på tværs af fagene. I biologi arbejder eleverne med kroppens forsvarsmekanismer og dykker ned i, hvad kroppen kan bruge vitaminer og mineraler til, i geografi bliver eleverne klogere på forskellige levevilkår rundt om i verden og får viden om, hvordan forskellige geografiske forudsætninger har betydning for sundheden – og i fysik/kemi får de indblik i stoffers fysiske og kemiske egenskaber og arbejder med reaktionsskemaer.
I forløbet besøger klassen en virksomhed, der arbejder med produktion af forskellige typer af medicin.