Metal og muligheder

 • Hvor?

  Sønderborg Fornikling 2011 A/S

  Tinggårdvej 2, Ragebøl,

  6400 - Sønderborg

  E-mailadresse

  wbr@sdbg-fornikling.dk

  Kontaktperson


  Book tilbuddet ved at kontakte:

  Werner Bruhn
  Sønderborg Fornikling 2011 A/S

  41679100
  wbr@sdbg-fornikling.dk

   

  Spørgsmål til det faglige indhold:

  Anders Mikkelsen
  DA Åben Virksomhed
  29 20 03 83
  ami@da.dk

  23rjhjc4c6pl54yb.jpg

  Kom ud og lær om metals egenskaber hos Sønderborg Fornikling 2011 A/S. I dette undervisningsforløb til Natur/teknologi  vil eleverne undersøge metals egenskaber og anvendelsesmuligheder. På virksomhedsbesøget vil de opleve, hvordan Sønderborg Fornikling 2011 A/S bruger og arbejder med metal.

   

  Undervisningsforløbett opfylder en række Fælles Mål, særligt under Undersøgelse og Modellering i Natur/teknologi til 6. årgang, og kan derfor bruges direkte ind i undervisningen. Derudover opfylder forløbet en række Fælles Mål for Uddannelse & Job. Se nærmere i Lærervejledningen.

   

  Fokusområder
  Gennem forløbet vil eleverne:

  • Undersøge metals egenskaber

  • Identificere de mest brugte metaller på deres egenskaber

  • Få kendskab til, hvordan man bearbejder og anvender metal

  • Få viden om, hvordan man vælger det rette metal til en specifik opgave

  • Få kendskab til arbejdstegninger og modeller i naturvidenskab

  • Besøge en lokal metalvirksomhed og se de roller og arbejdsfunktioner, der findes på virksomheden
    

  Forløbet indfrier relevante faglige mål for Natur/Teknologi. Det er særligt elevernes modellerings- og undersøgelseskompetencer, der kommer i spil. Dette undervisningsforløb er også et bidrag fra virksomhederne og DA til det tværfaglige emne Uddannelse og Job samt Åben Skole. Det giver alle elever en almen viden om det private erhvervsliv og dermed det samfund, de indgår i.

   

  Forløbet
  Undervisningsforløbet ”Metal og muligheder” skal give eleverne indsigt i, hvad metal er, at metaller har unikke egenskaber og derfor er en værdifuld ressource. derudover skal det give eleverne indsigt i, hvad metal bruges til i Danmark i dag, og hvordan man arbejder med metal. Igennem arbejdet vil eleverne få indblik i hvordan metalindustrien bruger modelleringer, og de vil blive bevidste om fordel og ulemper ved arbejdstegninger som modelleringer af virkelige produkter.

   

  Om virksomheden
  Sønderborg Fornikling A/S arbejder med elgalvanisering af metaller. Virksomheden har mange interessante undersøgelsesmetoder (bl.a. røntgen). Det kan aftales med virksomheden, at eleverne laver et ekstra forsøg, der går ud over det fastsatte læringsforløb.Virksomheden behandler metal for andre virksomheder. Der kan være flere årsager til at behandle metal. Den typiske er beskyttelse mod rust, men det kan også være pga. udseende eller for at beskytte metallet.

   

  Tidsforbrug
  Undervisningsforløbet har samlet et omfang på 6 ugers undervisning hvor virksomhedsbesøget er medregnet. Det er beregnet ud fra to lektioner/uge. Sammenlagt er der 10 lektioner på skolen á 45 minutter. Virksomhedsbesøget varer ca. to timer ekskl. transport.

   

  Forberedelse
  Chancen for, at besøget bliver en god oplevelse for alle parter, stiger betragteligt, hvis eleverne er godt forberedte og kender planen for besøget. I højre side finder du Lærervejledningen, hvor du blandt andet kan læse mere om undervisningsforløbet og forberedelserne til virksomhedsbesøget. Virksomhederne har fået en tilsvarende vejledning, den kan du også se i højre side.  

  GRATIS FORLØB

  Målgruppe

  6. klasse

  Fag
  • Natur og teknologi
  • Uddannelse og job
  Læringsmål

  Forløbet indfrier læringsmål for faget Natur/teknologi i 6. klasse særligt under temaet "Undersøgelse og Modellering" . Du kan læse mere i lærervejledningen herunder.

  Hjernepæren.png